Clătite pariziene. Cum se prepară: Rețeta franțuzească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
Clătite pariziene. Cum se prepară: Rețeta franțuzească. Deja ți s-a făcut poftă? Atunci fugi în bucătărie și pune-te pe treabă. Iată cum se prepară clătitele pariziene.

Ingrediente

250 gr făină
4 ouă
500 ml lapte
un pachet zahăr vanilinat
o lingură rom
un praf de sare

Pentru prăjit:

50 gr unt

Pentru sos:

200 gr ciocolată neagră
250 ml smântână pentru frişcă
25 gr unt

Pentru servit:

100 gr miez de nucă măcinat

Vezi și: CARTOFI belgieni cu KAIZER. Cum se prepară: REȚETA

PRĂJITURA ANA. Cea mai simplă REȚETĂ de desert

Cum se prepară

Clătite pariziene. Cum se prepară: Rețeta franțuzească Pentru aluat, într-un vas, se pun făina şi ouăle şi, apoi, progresiv, se adaugă laptele, amestecând continuu cu un tel sau un mixer, potrivit retetadeazi.ro. Se adaugă zahărul vanilinat, romul şi sarea. Se topesc cele 50 gr unt şi cu acestea se ung tigaia în care se vor coace clătitele.

Clătite pariziene. Cum se prepară: Rețeta franțuzească Pentru sos se pune pe foc smântâna pentru frişcă, iar ciocolata se pune într-un vas, ruptă în bucăţele. Când smântâna fierbe, se toarnă peste ciocolată şi se începe amestecarea. După ce ciocolata s-a dizolvat, se pune şi untul şi se presară peste clătite. Se servesc cu frişcă şi presărate cu nuci.

Vezi și: Ardei umpluți, rețeta. Cum se prepară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel