Data publicării:
Clătite japoneze. Sunt cele mai pufoase! Mai bune decât cele clasice
Clătitele japoneze ies foarte pufoase și moi. Cu miere, dulceață, frișcă sau ce mai vrei tu, acest desert va fi vedeta oricărei zile ploioase de toamnă.
Ingrediente
- 1 ou + 1 gălbenuş
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri lapte
- o linguriţă ulei
- 2 linguri făină
- 1/3 linguriţă praf de copt
- esenţă vanilie
- 1 lingură ulei
- un praf sare
- 1 lingură unt
- 1 lingură miere
- zahăr pudră
Vezi și: Omletă albă - Mic dejun gustos și sănătos. Nu ai nevoie de gălbenușuri!
Cum se prepară
Combină gălbenuşul cu o lingură de zahăr, apoi adaugă uleiul şi laptele, apoi făina, esenţa de vanilie şi un praf de sare, potrivit retetepractice.ro. Separat, bate cele două albuşuri cu o lingură de zahăr, până când albuşurile se ţin bine de tel. Combină cele două compoziţii cu telul, cu mişcări liniare stânga-dreapta sau cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus.
Frige clătitele într-o tigaie antiaderentă unsă cu o picătură de ulei şi acoperă-le cu un capac, lăsându-le la foc cât mai mic. Întoarce clătitele când se rumenesc şi mai lasă-le până când sunt uniform gătite. Serveşte clătitele japoneze cu unt, dulceaţă, fructe, frişcă etc.
Vezi și: Chiftele PUFOASE de cartofi cu brânză. Sunt delicioase și ușor de preparat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News