Data actualizării:
Data publicării:

Clătite japoneze. Sunt cele mai pufoase! Mai bune decât cele clasice

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Clătitele japoneze ies foarte pufoase și moi. Cu miere, dulceață, frișcă sau ce mai vrei tu, acest desert va fi vedeta oricărei zile ploioase de toamnă.

Ingrediente

- 1 ou + 1 gălbenuş
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri lapte
- o linguriţă ulei
- 2 linguri făină
- 1/3 linguriţă praf de copt
- esenţă vanilie
- 1 lingură ulei
- un praf sare
- 1 lingură unt
- 1 lingură miere
- zahăr pudră

Vezi și: Omletă albă - Mic dejun gustos și sănătos. Nu ai nevoie de gălbenușuri!

Cum se prepară

Combină gălbenuşul cu o lingură de zahăr, apoi adaugă uleiul şi laptele, apoi făina, esenţa de vanilie şi un praf de sare, potrivit retetepractice.ro. Separat, bate cele două albuşuri cu o lingură de zahăr, până când albuşurile se ţin bine de tel. Combină cele două compoziţii cu telul, cu mişcări liniare stânga-dreapta sau cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus.

Frige clătitele într-o tigaie antiaderentă unsă cu o picătură de ulei şi acoperă-le cu un capac, lăsându-le la foc cât mai mic. Întoarce clătitele când se rumenesc şi mai lasă-le până când sunt uniform gătite. Serveşte clătitele japoneze cu unt, dulceaţă, fructe, frişcă etc.

Vezi și: Chiftele PUFOASE de cartofi cu brânză. Sunt delicioase și ușor de preparat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel