Ingrediente
- 1 ou + 1 gălbenuş
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri lapte
- o linguriţă ulei
- 2 linguri făină
- 1/3 linguriţă praf de copt
- esenţă vanilie
- 1 lingură ulei
- un praf sare
- 1 lingură unt
- 1 lingură miere
- zahăr pudră
Vezi și: Omletă albă - Mic dejun gustos și sănătos. Nu ai nevoie de gălbenușuri!
Cum se prepară
Combină gălbenuşul cu o lingură de zahăr, apoi adaugă uleiul şi laptele, apoi făina, esenţa de vanilie şi un praf de sare, potrivit retetepractice.ro. Separat, bate cele două albuşuri cu o lingură de zahăr, până când albuşurile se ţin bine de tel. Combină cele două compoziţii cu telul, cu mişcări liniare stânga-dreapta sau cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus.
Frige clătitele într-o tigaie antiaderentă unsă cu o picătură de ulei şi acoperă-le cu un capac, lăsându-le la foc cât mai mic. Întoarce clătitele când se rumenesc şi mai lasă-le până când sunt uniform gătite. Serveşte clătitele japoneze cu unt, dulceaţă, fructe, frişcă etc.
Vezi și: Chiftele PUFOASE de cartofi cu brânză. Sunt delicioase și ușor de preparat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cei mai periculoși șoferi. Titi Aur: Dacă le zici ceva, mănânci bătaie fizic / video
- Ramona Păuleanu, soția avocatului Adrian Cuculis, este însărcinată din nou
- A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update
- Mircea Coșea despre impozitarea progresivă: ”în luna ianuarie au intrat în faliment peste 3000 de companii”
- Ce să faci dacă poți economisi pe lună 100 de lei. ”Dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare”
- BANCUL ZILEI: Vizită la ospiciu
- Declinul calității în educație. Prof. univ. dr. Emil Păun: Ce nu spune evaluarea PISA și de ce au fost rezultate slabe la simulări / video
- Elevii vor să desființeze „bacul”. Prof. Emil Păun, reacție: Copiii spun lucruri trăsnite
- Un apartament de 100 mp, pe plajă, în Sicilia, costă cât o garsonieră în București. Încă o dovadă că prețurile din România au luat-o razna
- Diferența dintre fezandare și marinare. Nutriționistul Mihaela Bilic: Am greșit!