Clătite de post, fără ouă și fără lapte: rețeta unui desert ușor și delicios
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Clătite de post, fără ouă și fără lapte, rețeta unui desert ușor și delicios. Sursa - pixabay.com
Clătite de post, fără ouă și fără lapte, rețeta unui desert ușor și delicios. Sursa - pixabay.com
Orice gospodină poate face clătite subțiri din câteva ingrediente.  

Vă oferim o rețetă de clătite, care nu conține lapte și ouă. În ciuda faptului că sunt pregătite apă, clătitele sunt foarte gustoase. Ele pot fi pregătite în fiecare zi, deoarece sunt foarte bune.

Ingrediente:

400 ml apă,

200 grame faina,

3 linguri de zahăr,

4 linguri de ulei.

un praf de sare.

 

Metoda de pregătire

Cerneți făina și puneți-o într-un bol. Adăugați praful de sare și zahărul și amestecați. Adăugați treptat apă în făină, amestecând constant cu un tel, astfel încât să nu fie cocoloașe. La final adăugați 3 linguri de ulei de floarea soarelui și amestecați.

Cum să gătești perfect orezul în 10 minute. Trucurile cu care nu vei da greș

Ungeți o tigaie bine încălzită cu ulei de floarea soarelui. Turnați o porție din aluat și distribuiți-o pe tot fundul tigăii. Coaceți clătita câteva minute pe o parte până se rumenește.

Întoarceți clătita pe cealaltă parte și prăjiți-o câteva minute. Ungeți clătitele gata cu ulei. Clătitele de post se servesc cu dulceață sau miere. Poftă bună!

 

Paste cu pui și legume, gata în 15 minute: doar pune toate ingredientele într-o tigaie

 

O cină rapidă și gustoasă nu este un vis, ci o realitate. Iată o modalitate interesantă de a găti pastele. Nu trebuie să fierbeți și să prăjiți nimic separat. Totul se gătește deodată într-o tigaie. Și va dura aproximativ 15 minute.

Ingrediente:

250 grame de spaghete,

400 grame de file de pu,

250 grame de roșii cherry,

o jumătate de ardei gras,

3 căței de usturoi,

400-500 ml apă,

4 linguri de ulei vegetal,

30 grame de cașcaval. 

pătrunjel - o legătură,

sare și piper - după gust. 

 

Metoda de gătire  

Puneți pastele crude într-o tigaie adâncă. Alături, adăugați roșiile cherry tăiate în jumătate și ardeiul tăiați cubulețe. Adăugați fileul de pui tăiat cubulețe, felii de usturoi și verdeața tocată mărunt. Deasupra se presoară sare, piper și boia.

Ciocolată Bounty, făcută în casă din trei ingrediente: un răsfăț rapid, ușor și delicios

Nu uitați să adăugați și uleiul. Umpleți vasul cu apă, astfel încât să acopere toate ingredientele cu aproximativ jumătate de centimetru. Puneți tigaia pe aragaz, la foc mediu și gătiți  11 minute, amestecând din când în când. La final se presară, cașcaval dat prin răzătoare și verdeață tocată. Poftă bună!

 

Clătite grecești: o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios pentru întreaga familie

Încercați să gătiți clătite în stil grecesc, cu ingrediente originale. Clătitele pot fi preparate cu diferite umpluturi: dulci sau sărate. Cel mai adesea sunt servite la micul dejun, cu o ceașcă de cafea sau ceai. 

Clătitele se fac adesea toamna și iarna, când vrei o masă sățioasă și copioasă. Pentru clătitele grecești, veți avea nevoie de:

200 grame de făină;

3 ouă;

500 ml lapte;

5 grame de sare;

1 lingură de zahăr, 

20 ml ulei vegetal;

300 grame de iaurt natural;

600 grame de file de pui fiert;

500 grame de brânză feta;

ceapă verde.

 

Rețeta pas cu pas

 

În primul rând, amestecați laptele cu ouăle, apoi adăugați, treptat, făina cernută, sarea și zahărul. Bateți cu un mixer, apoi turnați uleiul vegetal. Încingeți o tigaie antiaderentă și gătiți clătite pe ambele părți la foc mediu.

Piure de cartofi cu brânză și bacon, la cuptor: o rețetă originală pentru o cină copioasă

Pregătiți umplutura. Pieptul de pui fiert trebuie tăiat în fâșii subțiri, iar ceapa verde - tocată fin. Se amestecă carnea și ceapa cu brânză feta și se întinde peste clătite.

Formați plicurile și puneți-le într-o formă unsă cu ulei vegetal. Trimiteți clătitele grecești în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de cinci minute. 

Clătitele vor fi foarte gustoase cu  iaurt sau un sosul preferat. La servire se pot decorate cu verdeață toată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel