Data publicării:

Clătite cu vinete. Rețeta de post

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.ro
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.ro

Ții post în această perioadă? Atunci, poți încerca rețeta de clătite cu vinete. Iată cum se prepară...

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

Pentru clătite:

150 ml apă minerală
200 gr făină
sare
piper
20 ml ulei
5 gr bicarbonat de sodiu

Pentru umplutură:

2 vinete
5 căţei de usturoi
sare
piper
10 ml ulei
10 ml ulei de măsline

Cum se prepară

Din apă minerală şi făină facem un aluat ca pentru clătite. Asezonăm cu sare şi piper, iar la sfârşit adăugăm bicarbonatul de sodiu stins cu zeamă de lămâie, uleiul. Omogenizăm bine. Din aluatul obţinut pe care l-am lăsat la rece 15 minute facem clătite pe care le dăm de-o parte, potrivit gustos.ro. Vinetele se coc pe tablă sau în cuptor şi se lasă să se răcească. Curăţăm vinetele şi le lăsăm puţin la scurs după care le tocăm ca pentru salată.

Între timp, curăţăm usturoiul, îl pisăm şi îl tragem puţin în tigaie cu ulei. Adăugăm vinetele tocate, asezonăm cu sare şi piper după gust şi le lăsăm la foc mic 10 minute, amestecând din când în când. Umplem clătitele cu vinetele care s-au răcorit puţin. Servim cu pătrunjel verde tocat deasupra şi cu un strop de ulei de măsline.

BONUS: Chifteluțe mănăstirești de post. Rețeta simplă, dar plină de gust

Ingrediente

2 căni cu fasole boabe
1/2 franzelă
1 ceaşcă plină cu ulei pentru prăjit
2 cepe
1 căpăţână de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
1 frunză de dafin
3 legături de mărar
1/2 linguriţă cimbru uscat
sare
piper
1 ceaşcă făină

Garnitură

200 g amestec de seminţe de quinoa şi chia
1 linguriţă ulei
sare

Cum se prepară

Se pune fasolea de seară, la umflat. A doua zi se pune la fiert, după 15-20 minute, se scurge, se clăteşte fasolea şi se pune din nou la fiert, în apă fierbinte, scrie gustos.ro. Când începe să fiarbă, se adaugă ceapa, morcovul, păstârnacul curăţate şi tăiate cuburi, frunza de dafin şi 1 linguriţă rasă cu sare.

După ce totul este fiert, se scurge fasolea foarte bine, se pasează cu furculiţa (nu trebuie să rezulte o pastă), se adaugă miezul de pâine înmuiat şi bine stors, verdeaţ tăiată mărunt, piper, cimbru, usturoiul pisat şi se omogenizează bine totul. Se formează chifteluţe, se trec prin făină, se prăjesc în ulei şi se scot pe hârtie de bucătărie.

Pentru garnitură, se pun seminţele la fiert în apă, cu puţină sare. După 15-20 minute, se strecoară seminţele şi se amestecă cu puţin ulei. Pe farfurie se face o insulă cu seminţe, alături chifteluţele şi se servesc. Drept garnitură, fiecare foloseşte ce are şi ce doreşte, cartofi, orez, paste sau se consumă fără garnitură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel