Clătite cu spanac, rețetă. Un deliciu care se prepară rapid: Mic dejun gustos
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi următoarea rețetă: Clătite cu spanac.

Clătite cu spanac, rețetă

„Avem nevoie de:

•150g baby spanac

•3 ouă

•250ml lapte vegetal

•250ml apă minerală

•200g făină fără gluten

2. -imagine fara descriere- (clatite-spanac-1_20558700.jpg)


Cum se prepară? 


Adăugăm toate ingredientele într-un blender și amestecăm la putere maximă până când obținem un aluat omogen. Folosim câte un polonic din compoziție pentru a forma o clătita într-o tigaie specială, care să nu necesite ulei. Prăjim clătitele pe ambele părți pentru a ne asigura că interiorul acestora nu rămâne crud”, a spus Raluca Rotariu.

VEZI ȘI: Rețetă tocăniță de mazăre. Secretul Ralucăi Rotariu pentru a ieși delicioasă

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune o rețetă delicioasă: tocăniță de mazăre. 

„Avem nevoie de:

500g mazăre congelată

o ceapă albă

3 morcovi

un ardei roșu

100 ml pastă de tomate 

2 linguri de unt clarificat/ulei de măsline

Cum preparăm?

Într-o oală punem la încins untul clarificat. Tocăm mărunt ceapă și o adăugăm peste unt pentru a se căli. Între timp pregătim morcovii și ardeii. Îi curățăm, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste ceapa călită.

Lăsăm totul la călit timp de 2-3 minute, timp în care amestecăm pentru a ne asigura că legumele nu se ard. Adăugăm 2 căni de apă și lăsăm totul la foc mic până când încercăm morcovii cu o furculiță și aceștia sunt fierți. Dacă apa scade, putem completa periodic cu câte un pahar. Adăugăm pasta de tomate și mazărea și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute”, a spus Raluca Rotariu.

VEZI ȘI: Paste cu creveți. Rețeta delicioasă a Ralucăi Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vine cu o rețetă simplă, dar delicioasă: paste cu creveți. Haideți să vedem cum se prepară și de ce aveți nevoie.

Paste cu creveți. Timp de preparare: 30 de minute. Porții: 2.


Ingrediente: 

300g paste fără gluten 

10-15 creveți 

o ceapă mică albă

4 căței de usturoi

200 ml cremă vegetală pentru gătit

un gălbenuș 

2 linguri de unt clarificat sau unt fără lactoză 

fulgi de drojdie inactivă/parmezan pentru servire


Mod de preparare: 

Punem la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Avem grijă să păstrăm două polonice din apa în care au fiert pastele înainte de a strecura. Într-o tigaie punem la încins untul clarificat și adăugăm ceapa tăiată cubulețe. Lăsăm 2-3 minute ceapa la călit, după care adăugăm usturoiul.

Avem grijă să nu lăsăm usturoiul prea mult la călit, deoarece acesta va deveni amar. Adăugăm smântâna lichidă și o lăsăm să se încălzească. Între timp, separăm gălbenușul de albuș și adăugăm gălbenușul peste smântâna lichidă, amestecând continuu până când acesta se încorporează.

Asezonăm cu sare, piper și alte condimente după gust. Peste amestecul obținut anterior, adăugăm creveții împreună cu un polonic din apa în care au fiert pastele. Acoperim totul cu un capac și lăsăm creveții la gătit timp de aproximativ 10 minute.

Amestecăm, din când în când, pentru a ne asigura că smântâna nu se prinde de tigaie. În cazul în care apa a scăzut, putem să mai adăugăm încă un polonic din apa în care au fiert pastele. Transferăm pastele peste sosul cu creveți obținut anterior și servim cu fulgi de drojdie inactivă sau parmezan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel