Clătite cu dovleac și scorțișoară. Rețetă delicioasă de sezon
Clătiteșe cu dovleac și scorțișoară sunt un adevărat deliciu pentru papilele gustative. Unde mai pui că este o rețetă numai bună, în zilele de toamnă răcoroase.
INGREDIENTE
400 g pulpă de dovleac
200 g făină
130 ml lapte
2 ouă
3 linguri zahăr
1/2 pliculeț praf de copt
un praf bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță scorțișoară
un praf sare
esența vanilie
MOD DE PREPARARE
Curăţă şi rade dovleacul sau dă-l prin robotul de bucătărie. Combină dovleacul cu zahărul şi căleşte-l la foc mic pentru 10 minute, apoi adăugă scorţişoara. Combină dovleacul cu laptele, esenţa de vanilie, ouăle bătute, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea.
Încorporează făina în aluat până la omogenizare şi prăjeşte clătitele, câte 1-2 minute pe ambele părţi. Serveşte clătitele cu sirop de arţar, cu miere şi nuci sau cu frişcă alături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face