Clătită de cartofi. Rețeta ușoară de mic dejun
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Clătita de cartofi poate reprezenta un mic dejun gustos și foarte ușor de preparat.

Ingrediente

3 cartofi mari
3 fire ceapă verde
sare, piper
2 linguri ulei
2 linguri unt

Cum se prepară

Se pun cartofii în coajă la fiert în multă apă cu sare, până sunt fierţi cam 90%. Se lasă să se răcorească, se curăţă de coajă, apoi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă bine cu ceapa verde tocată şi cu sare, după gust, şi mult piper. Puteţi adăuga şi kaizer dat pe răzătoarea mare în amestecul de cartofi.

Se încinge o lingură de ulei şi o lingură de unt într-o tigaie mare (aprox 30 cm diametru) şi se pun cartofii în strat de aprox. un deget grosime. Se prăjeşte la foc mediu spre mic până e rumenă, apoi se răstoarnă clătita pe o farfurie mare (sau fund de lemn). Se încinge în tigaie restul de ulei şi unt şi răsturnăm clătita pe cealaltă parte în tigaie şi continuăm să o prăjim până se rumeneşte. Puteţi face şi mini-clătite, punând moviliţe din amestecul de cartofi în tigaie care se prăjesc pe ambele părţi.

Se scoate din tigaie folosind aceeaşi tehnică. Se serveşte imediat cu iaurt.

BONUS: Cartofi cu chorizo și ouă. Rețeta senzațională de mic dejun

Ingrediente

6 cartofi (mai mici)
2 ouă
70 gr cârnaţi chorizo picanţi (sau cârnaţi picanţi ungureşti)
1/4 linguriţă cimbru uscat (sau oregano)
1 vârf linguriţă boia afumată (sau boia dulce)
1 linguri ulei
sare, piper negru

Cum se prepară

Se taie cartofii cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb până sunt făcuţi, dar încă nu se sfărâmă când introduceţi furculiţa în ei. Se taie cârnatul jumătăţi de rondele. Se pun într-o tigaie (fără adaos de grăsime), la foc mic, scrie e-retete.ro. Se prăjeşte doar  până-şi lasă grăsimea. Nu-l lăsaţi să se facă crocant! Se scot feliile pe o farfurie.

În tigaie trebuie să aveţi suficientă grăsime să acopere fundul. Adăugaţi uleiul, cimbrul sfărâmat între degete şi boiaua şi amestecaţi. Adăugaţi cartofii scurşi. Trageţi tigaia de pe foc şi amestecaţi bine. Condimentaţi cartofii şi cu sare şi piper negru măcinat. Adăugaţi feliile de chorizo. Împărţiţi cartofii în două boluri mai largi, termorezistente.

În mijloc spargeţi câte un ou pe care-l condimentaţi cu puţină sare şi piper. Daţi vasele la cuptor, la 200C, pentru 15 minute (doar până albuşul e făcut, însă gălbenuşul e moale). Serviţi imediat. Oul se rupe cu furculiţa şi se amestecă cu cartofii (de aceea este esenţial ca gălbenuşul să rămână moale).

Vezi și: Sandviș cu ardei copt și chorizo, la cuptor. Cel mai bun mic dejun

Image by timolina on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel