Clădirile vechi, riscuri la cutremur. Oana Florea (PSD) propune modificarea legislației
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Oana Florea, deputat din partea Partidului Social Democrat, are în vedere modificarea legislației privitoare la consolidarea clădirilor vechi.

Oana Florea, deputat PSD, a fost invitată la interviurile DC News, unde a vorbit despre problemele pe care le-ar putea genera clădirile vechi în cazul unui cutremur, dacă acestea nu sunt consolidate. În acest sens, parlamentarul a precizat că are un proiect prin care va propune modificarea legislației cu privire la această problemă:

„Cutremurul a agitat un pic spiritele în România, cu atât mai mult cu cât în Oltenia avem cutremure fără precedent. Înțeleg faptul că s-a ajuns la 600 de replici într-o zonă care nu era cunoscută pentru activitate seismică.

Toate orașele mari din România au clădiri vechi, clădiri care au fost lăsate în paragină din două motive, lipsă de bani sau de interes din partea autorităților, dar - și am auzit cazuri reale - și lipsa consimțământului tuturor proprietarilor unei clădiri.

Aici este o problemă și am în vedere o modificare a legislației. Chiar astăzi la ședința de grup vreau să le spun colegilor despre această modificare legislativă, fiindcă am nevoie de susținerea lor. Mie mi se pare o problemă de securitate și consimțământul unei persoane nu cred că trebuie să atârne mai greu decât securitatea altor oameni.

Nu mă refer doar la cei care locuiesc în acea clădire, ci și la simpli trecători. Textul de lege ar trebui schimbat de la unanimitate de voturi, la majoritate de voturi“, a spus, la DC News, Oana Florea.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Clădirile proprietate privată din București, riscuri la cutremur. Sociolog: Am dat soluția de 20 de ani, dar nu a fost luată în seamă / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel