Clădirile din Tokyo s-au zguduit joi dimineață. Cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade în capitala Japoniei - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Capitala japoneză Tokyo şi zonele învecinate au fost zguduite joi dimineaţă de un cutremur care a avut magnitudinea de 5,3 grade. Seismul a provocat oprirea circulaţiei unor trenuri de mare viteză, însă nu a dus la emiterea unei avertizări de tsunami, transmite AFP.

Cutremurul s-a produs la ora 9:08 a.m. (00:08 GMT) în departamentul Ibaraki (nord-est de Tokio), la o adâncime de aproximativ 50 de kilometri, a transmis Agenţia de Meteorologie din Japonia.

Video

Nu au fost raportate pagube sau răniţi imediat după cutremur. Seismul a provocat suspendarea circulaţiei trenurilor de mare viteză Shinkansen între Tokio şi Koriyama, în departamentul Fukushima (nord-est), în urma unei pene de curent.

Hiroyuki Sanada, un oficial din partea Autorităţii de Securitate Nucleară din Japonia, a zis faptul că nu a fost raportată 'nicio anomalie' la centrala nucleară Tokai Daini din Ibaraki, care a fost închisă pentru verificări de securitate.

La începutul lunii ianuarie 2024, un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade a afectat peninsula Noto de pe coasta Mării Japoniei. Cutremurul s-a soldat cu moartea a peste 230 de persoane şi prăbuşirea multor clădiri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel