Clădiri ale Senatului SUA vor fi închise temporar de teama unor noi proteste violente
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Brett Sayles - Pexels
Foto: Brett Sayles - Pexels
Mai multe clădiri ale Senatului SUA vor fi închise temporar.

Mai multe clădiri ale Senatului SUA vor fi închise temporar vineri, pe fondul preocupărilor de securitate apărute în perspectiva unui miting pentru susţinerea indivizilor arestaţi după participarea la violenţele din 6 ianuarie, afirmă consilieri senatoriali citaţi de site-ul Axios.com.

Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au luat o serie de măsuri pentru protejarea personalului, înaintea celui mai mare test în materie de securitate de după violenţele produse pe 6 ianuarie.

Poliţia Capitoliului a reinstalat deja gardul de protecţie care a mai fost montat temporar în jurul sediului Congresului SUA după violenţele produse pe 6 ianuarie, decizia fiind luată în perspectiva protestului programat sâmbătă. Şeful Poliţiei Capitoliului, Tom Manger, a declarat că gardul va fi demontat imediat după miting, dacă situaţia va permite acest lucru.

Miting de amploare

Sâmbătă este programat în centrul Washingtonului un miting de amploare în semn de solidaritate cu indivizii arestaţi după violenţele produse pe 6 ianuarie.

„Poliţia pare a fi foarte pregătită, mult mai bine decât înainte de 6 ianuarie. Cred că sunt pregătiţi pentru orice s-ar putea întâmpla", a comentat senatorul Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor, notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel