Data actualizării:
Data publicării:

CJ Gorj cumpără aparate drug test și echipamente de intervenție

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @travelarium
FOTO: Freepik @travelarium
Consiliul Județean Gorj va achizițioa aparate drug test și echipamente necesare în activitatea polițiștilor și jandarmilor.

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj va cumpăra şase aparate de tip Drager Drug Test, precum şi echipamente necesare în activitatea de prevenţie şi intervenţie a poliţiştilor şi jandarmilor, au informat, vineri, reprezentanţii forului judeţean, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, solicitarea pentru aceste echipamente şi aparate de depistare a substanţelor stupefiante a venit din partea celor două instituţii, sumele necesare cumpărării lor - de aproximativ 460.000 de lei pentru IPJ Gorj şi de aproximativ 221.000 de lei pentru Inspectoratul Judeţean de Jandarmi - urmând să fi supuse aprobării consilierilor judeţeni săptămâna viitoare.

”Vom achiziţiona echipamentele la solicitarea reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie şi al Inspectoratului de Jandarmi. Am discutat acest lucru şi cu preşedintele ATOP, cu domnul Ion Ruşeţ, iar săptămâna viitoare, la şedinţa de consiliu, vom supune aprobării hotărârea pentru sumele necesare achiziţiilor.

Noi am avut, prin intermediul ATOP, o colaborare foarte bună cu cele două instituţii şi la finalul anului trecut, în decembrie, în urma unui demers asemănător, am achiziţionat echipamente şi consumabile necesare în activitatea de prevenţie în valoare de 408.000 de lei, pe care le-am predat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Aparatele Drug Test sunt, cu siguranţă cele mai importante”, a declarat preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu.

De asemenea, reprezentanţii forului judeţean au precizat că anul trecut au mai achiziţionat încă cinci aparate drug test, din fondurile solicitate acum urmând să fie cumpărate, pe lângă cele şase noi astfel de aparate, un sistem complet stereomicroscop pentru activitatea criminalistică de laborator, în valoare de 90.000 de lei, o dronă şi 22 de echipamente specifice structurii de acţiuni speciale, pentru Poliţia Gorj, precum şi aparate foto, camere cu termoviziune, căşti de protecţie, hamuri, carabiniere, ţinute de protecţie, căşti pentru comunicaţii sau rampe cu semnalizare acustică şi luminoasă, pentru jandarmi.

Citește și: De ce Vlad Pascu nu a fost testat cu aparatul drug test. Cosmin Andreica: Unitatea de Poliție din Vama Veche este într-un container, nici măcar nu are sediu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel