Data publicării:

Ciutacu: A-nceput Festivalul Enescu. Au venit “elitele” la Sala Palatului. Și au parcat după cum se vede. Regulile să le respecte numai fanii lu’ Gheboasă / foto

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Victor Ciutacu/Facebook
Victor Ciutacu/Facebook
A început a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu! 

Victor Ciutacu a publicat o imagine pe Instagram prin care a arătat cum au parcat unii oameni care au venit la Sala Palatului.

„A-nceput Festivalul Enescu. Au venit “elitele” la Sala Palatului. Și au parcat după cum se vede. Regulile să le respecte numai fanii lu’ Gheboasă, la snobi nu se aplică”, a scris Victor Ciutacu pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Victor Ciutacu (@victorciutacu)

Timp de 29 de zile, publicul este aşteptat să se bucure de o nouă ediţie a Festivalului Enescu, fie că asistă în sălile de concerte sau urmăreşte transmisiile de la Televiziunea Română sau de pe site-ul FestivalEnescu.ro. O lume întreagă este invitată să descopere o ediţie a cărei temă este "Generozitatea prin muzică".

Festivalul Internaţional este un eveniment aflat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi produs de Ministerul Culturii.

Festivalul a debutat duminică seara cu un concert din seria Mari Orchestre ale lumii. Pe scena de la Sala Palatului a urcat Orchestra Filarmonicii George Enescu condusă de maestrul Cristian Măcelaru, alături de violoncelistul francez Gautier Capucon. Oficialităţi, actori, regizori şi alţi iubitori ai muzicii clasice au putut asculta Rapsodia Română de George Enescu, alături de una dintre cele mai celebre şi cântate lucrări pentru solist şi orchestră din istoria muzicii de Antonin Dvorak şi capodopera de teatru muzical "Cavalerul rozelor" de Richard Strauss. Maestrul Cristian Măcelaru a dedicat Rapsodia Română victimelor de la Crevedia, într-un moment care a emoţionat întreaga sală.

Luni a debutat şi seria Concertelor de la Ateneul Român, cu un concert al unei orchestre ce a scris istoria muzicii prin premiere revoluţionare: Orchestra Simfonică WDR din Koln. Orchestra a fost condusă de Jorg Widmann, cu acompaniamentul solistic al violonistei Carolin Widmann. Publicul a avut ocazia să asculte lucrări compuse chiar de Jorg Widmann, compozitor, clarinetist şi dirijor german a cărui operă era, la un moment dat, printre primele trei din lume în ceea ce priveşte prezenţa pe afişele mapamondului, dar şi Simfonia nr. 5 în re minor op. 107, Reforma, compusă de Felix Mendelssohn.

De la ora 20:00, publicul s-a mutat la Sala Palatului, pentru opera Otello de Giuseppe Verdi. Italienii de la Orchestra şi Corul Maggio Musicale Fiorentino au fost conduşi de maestrul Zubin Mehta. În deschiderea concertului, publicul a asistat la un moment cu adevărat special: consilierul prezidenţial Sergiu Nistor şi Ministrul Culturii, Raluca Turcan, au oferit Ordinul Naţional "Pentru Merit", în grad de Comandor maestrului Zubin Mehta, Preşedintele de Onoare al Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu, ce a revenit cu această ocazie pe scena de la Sala Palatului, după o pauză de câteva ediţii. Suportul vizual pentru opera Otello a fost unul de excepţie, o proiecţie multimedia creată de regizorii Nona Ciobanu şi Peter Kosir.

Festivalul Internaţional George Enescu continuă până pe 24 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel