Ciucu către Nicușor Dan: „Cât timp să mai pierdem aiurea domnule?”. Primarul General, acuzat de sabotaj
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, l-a acuzat de sabotaj, miercuri, pe edilul Capitalei, Nicușor Dan. Primarul General refuză, în continuare, să elibereze un certificat de defrișare, încurcând lucrările la drumul expres Valea Largă.  

„Cât timp să mai pierdem aiurea domnule Primar General, cât? 

Au trecut 3 săptămâni de când v-am cerut public (deoarece refuzați orice altă formă de comunicare – instituțională sau privată) să eliberați, respectând legea, avizul de defrișare pentru a putea continua lucrările la drumul expres Valea Largă. Asta înseamnă că au trecut 7 luni de când noi am depus inițial documentația pentru a primi avizul.

Revin iarăși, public, să vă cer să RESPECTAȚI LEGEA, să emiteți avizul! Ați promis public, că până pe data de 22 mai veți emite avizul. Încă o minciună, dintr-un lung șir, dar de data acesta ați mințit public.

Nu pot să îmi dau seama cu ce ne confruntăm. Să fie bătaie de joc la adresa bucureștenilor din Prelungirea Ghencea în special și a locuitorilor din Sectorul 6 în general? Să fie ceva personal cu mine, mă sabotați, deși v-am protejat mandatul și v-am câștigat cel puțin un an de liniște când eram Președintele PNL București? Să fie doar nepăsare și indolență? Să fie neputință? Orice ar fi, modul la care vă raportați la locuitorii Sectorului 6 NU vă face cinste. Mai ales că v-ați lansat campania electorală în Prelungirea Ghencea!

Nu-mi face nicio plăcere să iau astfel de poziții publice, drept dovadă am așteptat să mai treacă două zile de la termenul pe care vi l-ați dat singur. Că... poate, poate. Dezamăgirea pe care mi-o provocați este constantă.

Sunt mulți care mi-au spus că, reproșându-vă în public problemele pe care le generați, inconsistențele, ca să fiu delicat, contribui la readucerea Gabrielei Firea la PMB. Departe de mine această intenție. Și pentru că vă tot erijați într-unul dintre candidații Dreptei, vă spun sincer: cu o așa prestanță în cea mai înaltă funcție din administrația Bucureștiului, DUMNEAVOSTRĂ sunteți cel care o readuce pe Gabriela Firea în fruntea PMB și care dinamitați șansele Dreptei în București.

Eu vreau un simplu aviz. Și tac. Nu e pentru mine, nu este pentru un capriciu de-al meu: este pentru un proiect public, un proiect extrem de necesar a cărei finanțare și execuție o puneți în pericol!

APA NOVA deja nu mai are front de lucru si zilele acestea va părăsi șantierul.”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Ciucu: Foarte mulți îmi spuneți de ce nu defrișăm fără aviz, asumând amenda

O oră mai târziu, Ciprian Ciucu a precizat de ce nu vrea să înceapă defrișarea fără aviz din partea PMB.

“Dreptatea nu se confundă întodeauna cu legea”, sau imposibilitatea în care mă pune Nicușor Dan. Cred că tocmai am parafrazat motto-ul Dilemei Vechi...

Mulți, foarte mulți îmi spuneți de ce nu defrișăm fără aviz, asumând amenda. Dacă ar fi atât de simplu, zău că aș face-o! Mi-aș da salariul pe jumătate de an, doar sa deblochez proiectul și să nu aruncăm la coș munca de până acum.

De ce nu o fac? Pentru că... CE EXEMPLU aș mai da eu ca primar, autoritate publică locală, acelora care de acum înainte vor defrișa fără aviz și nu vor respecta legea? Cum să îi mai amendez, ce calitate MORALĂ aș mai avea?

Asta este în joc, credibilitatea, legea, stratul de drept, regulile. Nu doar banii.

Nu vă doresc să fiți niciodată în situația de a avea dreptate și de a fi în situația de a alege între dreptate și lege. Este oribil. Toată viața mea am militat pentru respectarea legii și a procedurilor. Da, acest om, mă pune în fața unei alegeri teribile, el însuși nerespectând legea.

O alegerea voi face.”, a mai scris Ciucu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel