Ciucu, primarul de la Sectorul 6, revoltă faţă de birocraţia din PNRR: S-au publicat ghidurile. E jale!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Primarul Sectorului 6 se declară revoltat de modul în care autorităţile de la Bucureşti au înţeles să implementeze PNRR.

Ciprian Ciucu, edilul PNL de la Sectorul 6 a transmis un mesaj critic cu privire la modul în care autorităţile care se ocupă de PNRR au înţeles să implementeze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

"Știți ce a făcut câinele după ce a murit Pavlov? Saliva ca idiotul la bec...

Știți ce a făcut MDRAP din PNNR? Aceeași birocrație inutilă cu cereri de finanțare clasice, cu tone și milioane de documente solicitate beneficiarilor fără ca să ne-o ceară nimeni de la Bruxelles. S-au publicat ghidurile PNNR. Jale...

Administrația noastră reacționează pavlovian. Atât putem.

Am insistat în zeci de discuții mai mult sau mai puțin formale ca pentru PNNR e suficient sa se deconteze facturile investițiilor care se subscriu țintelor stabilite cu Comisia. O sa facem absorbție și sa ne redresăm vom fi rezilienți la Sfântul Așteaptă!", a transmis primarul Ciprian Ciucu pe Facebook.

Ce a anunţat ministrul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat vineri că au fost elaborate ghidurile necesare lansării, în aprilie, a proiectelor PNRR, în valoare de 5,55 miliarde de euro.

El a precizat că Ministerul Dezvoltării a elaborat şi finalizat ghidurile solicitantului pentru proiectele finanţate din Fondul local şi Valul renovării, componente ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), şi a asigurat posibilitatea supracontractării cu 30%.

Întrucât programul este finanţat de Uniunea Europeană, ghidurile de finanţare se depun vineri la Comisia Europeană, sunt publicate pe site-ul MDLPA şi se transmit în consultare atât Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cât şi celor 4 structuri asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale, potrivit ministrului, citat într-un comunicat al MDLPA.

"Supracontractarea este necesară pentru a ne asigura că nu va fi irosit niciun euro şi că putem cheltui fiecare cent în folosul României. (..,) Încheiem mai multe contracte pentru a asigura dezvoltarea comunităţilor locale şi a României, iar eventualele proiecte nefinalizate nu vor însemna bani trimişi înapoi la UE", a explicat Cseke Attila.

MDLPA va aloca fonduri, din PNRR, pentru asigurarea unei infrastructuri prietenoase cu mediul pentru comunităţile locale, respectiv pentru eficientizarea energetică şi consolidarea seismică a clădirilor publice şi a clădirilor rezidenţiale multifamiliale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel