Ciucă: Suntem în urmă cu OUG privind cadrul de implementare a PNRR. Trebuie aprobată cât mai repede
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ciucă: Suntem în urmă cu OUG privind cadrul de implementare a PNRR. Trebuie aprobată cât mai repede / Sursă foto: Facebook Guvernul României
Ciucă: Suntem în urmă cu OUG privind cadrul de implementare a PNRR. Trebuie aprobată cât mai repede / Sursă foto: Facebook Guvernul României
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a atras atenţia miniştrilor că Guvernul este în urmă cu elaborarea ordonanţei de urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR, subliniind că actul normativ trebuie aprobat cât de repede posibil.

'Al treilea subiect este legat de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ieri, Uniunea Europeană a plătit 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, este echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru ţara noastră. Eu doresc doar să subliniez că, revizuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente care acoperă 6 piloni prevăzuţi la nivel european. Ceea ce cred că este, de asemenea, foarte important de menţionat este că avem 507 jaloane şi ţinte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să şi le extragă şi să le urmărească în îndeplinirea lor.', a spus Nicoale Ciucă.

'64 sunt reforme şi 107 investiţii'

'Şi, de asemenea, avem 171 de măsuri, din aceste măsuri 64 sunt reforme şi 107 investiţii. Ca atare, suntem în urmă cel puţin cu elaborarea ordonanţei de urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. Aş dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă să putem să o dezbatem şi să o aprobăm', a menționat Nicolae Ciucă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Ciucă: Proiectul privind ocrotirea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi psiho-sociale trebuie aprobat cât mai curând

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a solicitat definitivarea proiectului de lege privind măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psiho-sociale, aflat în discuţie la Ministerul Justiţiei, pentru a fi cât mai repede aprobat de Guvern.

'Astăzi este Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, o zi consacrată încă din anul 1992 de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru atragerea atenţiei asupra drepturilor acestor persoane şi nevoii de incluziune şi echitate. Ştiu că la nivel guvernamental există un proiect de lege care se găseşte în acest moment în analiză la Ministerul Justiţiei: proiectul de lege privind măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psiho-sociale. Aş dori, domnule ministru, dacă este posibil, ca în perioada imediat următoare să venim cu el la aprobare în şedinţa de Guvern şi să putem să avem legea cât mai curând aprobată, pentru că sunt convins că există o dorinţă a fiecăruia dintre noi şi o aşteptare la nivelul societăţii astfel încât să legiferăm tot ceea ce înseamnă incluziunea şi echitatea persoanelor cu dizabilităţi', a spus Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel