Ciucă și Ciolacu, explicații privind lipsa lui Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, la fabrica pentru camioane militare / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
A existat o „necorelare“ între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă privind invitarea lui Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării Naționale, la o vizită la o uzină de camioane militare.

Premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vizitat miercuri fabrica de camioane IVECO din Petreşti, judeţul Dâmboviţa.

Fabrica de la Petreşti de asamblare a camioanelor pentru Armată a fost inaugurată în aprilie anul trecut. 'Această iniţiativă reprezintă o confirmare a angajamentului companiei noastre, IVECO Defence Vehicles, cu privire la realizarea unor capacităţi naţionale de producţie, aferente vehiculelor care fac obiectul contractului deja în derulare cu Ministerul Apărării Naţionale', declara, la acea dată, Bogdan Iuliade, director în cadrul IVECO (citește AICI).

CITEȘTE ȘI    -    Proiectul privind organizarea sistemului informatic de semnalări, pe masa Guvernului. Ciucă: Asigură schimbul de date cu ţările Schengen

„Necorelare“ între cei doi lideri

La sesiunea de întrebări din cadrul conferinței de presă, cei doi lideri ai coaliției de guvernare au fost întrebați și de Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării Naționale, care nu a fost prezent alături de ei la fabrica de camioane IVECO:

„Domnul ministru abia a reușit să preia portofoliul ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi și am crezut că îl anunță domnul președinte Ciolacu. Dânsul a considerat că îl anunț eu”, a spus premierul României.

„Domnul ministru va veni aci împreună cu domnul ministru al Economiei atunci când vor considera că este necesar să discute elemente tehnice specifice celor două ministere”, a mai spus Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI    -    Ciolacu: Doresc reglementarea pieţei de energie. Cred că nu neapărat preţul mare deranjează, cât fluctuaţia

Angel Tîlvăr (MApN), primul discurs în calitate de ministru al Apărării / video

Angel Tîlvăr a susținut primul discurs în calitate de ministru al Apărării Naționale la Conferința anuală „Excelență și interdisciplinaritate în medicina militară” a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC):

„Mă bucur nespus să fiu alături de dumneavoastră în calitate de ministru al Apărării și să aniversăm împreună cel mai mare spital al Ministerului Apărării Naționale, o instituție fanion a sistemului medical românesc, cu rezultate spectaculoase în cercetare și cu performanțe notabile în domeniul medical. Vorbim de o unitate regională de urgență care deservește zeci de mii de pacienți atât pentru personalul Ministerului, veterani de război, cât și pentru români, asigurând zilnic asistență medicală performantă și expertiza celor mai buni medici.

Pandemia Covid-19 a adus Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” în poziția de a organiza și operaționaliza spitalul militar de campanie de nivel 2 Covid-19. Provocările au fost majore în asigurarea unui răspuns rapid, adecvat și eficient în analizarea, combaterea riscurilor epidemice și a consecințelor acestora. Atunci, dar și acum, acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților diagnosticați cu Covid-19 pozitiv a reprezentat o provocare pentru întregul sistem medical. Vă sunt extrem de recunoscător pentru efortul depus și pentru faptul că ați dovedit profesionalism și dedicare în salvarea vieților semenilor noștri.

V-am ascultat astăzi și mi-am dat seama că pentru dumneavoastră, medici, infirmiere, asistenți, personal tehnic, noțiunea de acasă este diferită de ceea ce înțelegem noi, ceilalți. De la începutul anului 2020, acasă, pentru dumneavoastră, înseamnă spital și pacienți. Ajungeți acasă alături de cei dragi dumneavoastră doar după ce vă îndepliniți datoria exemplar, uneori până la epuizare fizică și psihică. Având una astfel de exemplu în față, nu am cum să nu fiu un partener în toate proiectele pe care le aveți în vedere (...)“, a spus Angel Tîlvăr (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel