Data actualizării:
Data publicării:

Ciucă și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Miercuri, 2 octombrie 2024, Nicolae Ciucă și-a depus candidatura la prezidențiale. 

Nicolae Ciucă a anunțat că și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie și decembrie, exprimându-și recunoștința față de românii care l-au sprijinit. De asemenea, a mulțumit colegilor săi prezenți la eveniment, tinerilor, seniorilor liberali, președinților de filială, primarilor și tuturor membrilor Partidului Național Liberal pentru eforturile depuse în sprijinul candidaturii sale.

„Am depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din lunile noiembrie și decembrie. Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care sprijină această candidatură! Discutăm despre 1.6 milioane de semnături și, de asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei aflați astăzi, aici, la acest eveniment.

Vreau să le mulțumesc tinerilor, vreau să le mulțumesc seniorilor liberali, vreau să le mulțumesc președinților de filială, primarilor, tuturor membrilor Partidului Național Liberal care au muncit și au convins atât de mulți români să susțină această candidatură.”, a spus Nicolae Ciucă. 

„România are nevoie de o viziune de dreapta"

Președintele PNL a subliniat că România se află într-o perioadă de schimbare, atât pe plan intern, cât și internațional, și că este esențială o viziune liberală pentru a gestiona provocările economice, sociale și cele care afectează democrația. 

„Ne aflăm într-o situație în care România s-a schimbat și se schimbă. Situația internațională s-a schimbat și vedem că se schimbă, din păcate, din ce în ce mai des. Ca atare, avem nevoie de o viziune liberală în măsură să gestioneze toate aceste provocări, provocări de natură economică, provocări de natură socială, provocări de natură care să afecteze democrația.

Trebuie să vedem și să găsim soluții pentru viitorul copiilor noștri, pentru siguranța noastră ca națiune. Ca atare, venim cu o viziune de dreapta. România are nevoie de o viziune de dreapta și o persoană în măsură să implementeze această viziune.”, a mai spus Nicolae Ciucă.

„Mă bazez foarte mult pe onoarea și credința oamenilor liberali"

Liderul Partidului Național Liberal și-a exprimat încrederea în partid, subliniind că este cel mai vechi partid politic din România și Uniunea Europeană, dedicat și responsabil în asumarea proiectelor politice. 

„Mă bazez foarte mult pe Partidul Național Liberal. Discutăm de cel mai vechi partid politic din România și din Uniunea Europeană. Discutăm de un partid care este angajat de fiecare dată și responsabil pentru toate proiectele politice pe care și le-a asumat.

Și de data aceasta, Partidul Național Liberal vine cu un proiect pentru familie, comunitate și țară. Mă bazez foarte mult pe onoarea și credința oamenilor liberali, a oamenilor de dreapta, în acest proiect.”, a spus liderul PNL.

„Voi fi un președinte responsabil, un președinte implicat, un președinte echilibrat"

Nicolae Ciucă a declarat că Partidul Național Liberal propune o viziune pentru o Românie prosperă și sigură, care asigură siguranța cetățenilor în diverse domenii, inclusiv economic, social și comunitar. El s-a angajat să fie un Președinte responsabil, implicat și echilibrat, și a promis că va colabora cu cetățenii și instituțiile statului pentru a face față provocărilor și pentru a construi un viitor mai sigur și mai bun pentru generațiile viitoare.

„Partidul Național Liberal vine cu o viziune pentru o Românie prosperă și sigură. România are capacitatea să asigure siguranța cetățenilor, și aici discutăm de siguranța economică, siguranța socială, siguranța în comunități, în școală, siguranța pentru a demara o afacere și, bineînțeles, capacitatea de a face față tuturor provocărilor externe.

Ca atare, voi fi un președinte responsabil, un președinte implicat, un președinte echilibrat, care, așa cum am făcut toată viața mea, voi munci alături de cetățenii României, alături de instituțiile statului, pentru a putea să facem față oricăror provocări, dar, mai înainte de toate, să putem să construim un viitor mai sigur și mai bun pentru generațiile viitoare!”, a declarat Nicolae Ciucă.

Biroul Electoral Central a înregistrat propunerea de candidatură a lui Nicolae Ciucă

Biroul Electoral Central pentru alegerea Președintelui României din anul 2024 (BEC) informează că, în data de 2 octombrie a.c., a fost înregistrată propunerea de candidatură a domnului Nicolae-Ionel Ciucă, desemnat de PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL (PNL) pentru funcția de Președinte al României.

De asemenea, odată cu depunerea propunerii de candidatură a fost înregistrat și semnul electoral ce va fi folosit de către PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL (PNL) la alegerile pentru Președintele României din acest an.

Conform art. 29 alin. (2) și art. 30 alin. (6) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Biroul Electoral Central urmează să se pronunțe cu privire la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1.061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea Președintelui României în anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel