Nicolae Ciucă, mesaj pentru Igor Grosu după ce a fost ales președinte al PAS
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Ciucă: David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Ciucă: David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat pe Igor Grosu pentru alegerea sa ca lider al PAS.

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, l-a felicitat duminică pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pentru alegerea sa ca lider al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS).

Prim-ministrul României i-a adresat felicitări şi premierului Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă, pentru alegerea în funcţia de prim-vicepreşedinte al PAS.

"Felicitări @Igor_Grosu_md şi @natgavrilita. Suntem pregătiţi să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democraţiei, stabilităţii şi prosperităţii", a scris Ciucă, pe Twitter.

Care a fost mesajul premierului moldovean

Prim-ministrul Natalia Gavriliţă a scris duminică, pe Facebook, că noua conducere a partidului, aleasă pentru următorii patru ani la un congres desfăşurat duminică, are ca obiectiv obţinerea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

"Suntem echipa care va face următorul pas şi va obţine statutul de candidat pentru Republica Moldova. Integrarea europeană este modelul de dezvoltare care răspunde, în primul rând, aşteptărilor oamenilor. Oameni care-şi doresc justiţie dreaptă, o economie competitivă şi inovativă, un mediu înconjurător sănătos, o infrastructură modernă, servicii publice calitative. Această cale trebuie să fie ireversibilă. Părinţii noştri au clădit Moldova independentă, iar acum noi trebuie să construim Moldova europeană", se arată în postarea Nataliei Gavriliţă.

Igor Grosu a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PAS. El a ocupat din decembrie 2020 funcţia de preşedinte interimar al PAS, după ce Maia Sandu, fondatoarea partidului, a fost aleasă preşedinte al Republicii Moldova şi a trebuit să renunţe la conducerea formaţiuni. PAS a câştigat alegerile din 11 iulie 2021 şi deţine majoritatea în Parlamentul de la Chişinău.

Republica Moldova are șansa unică să facă pasul decisiv în apropierea de UE

Oficialii de la Chișinău au purtat discuții și au avut o conferință de presă comună alături de Siegfried Mureșan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova.

Republica Moldova are acum o şansă unică să facă pasul decisiv în apropierea de UE, iar procesul de integrare europeană să devină ireversibil, a declarat vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău, Mihail Popşoi, într-o conferinţă de presă comună cu eurodeputatul Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova, transmite Moldpres sâmbătă... Citește restul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel