Ciucă, la Brașov: Acesta este viitorul PNL, prevăzut de Dinu Brătianu în 1949 înainte de a fi arestat / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Nicolae Ciucă este prezent, joi, la evenimentul de lansare a candidaților PNL din județul Brașov.

Președintele PNL a făcut mai multe declarații.

'Mă bucur foarte mult să revin la Brașov (...) Despre două chestiuni doresc să vorbesc. Partidul Național Liberal este pe primul loc în Brașov. Este cea mai puternică forță politică în Brașov (...) Ziua de 9 mai este cu dublă semnificație. Este Ziua Europei și, desigur, ziua în care începem campania electorală.', a zis Nicolae Ciucă.

'Ziua Europei ne duce cu gândul la unul dintre cei mai vizionari lideri ai Partidului Național Liberal, la Dinu Brătianu, care în ianuarie, anul 1949, înainte să fi fie arestat de către regimul comunist în 1950, scria în felul următor: România, cea mai luminată țară din estul Europei, va juca un rol foarte important în relațiile internaționale, economice și politice ale Europei Unite.', a declarat Nicolae Ciucă.

'Pe plan intern, în țară, spunea că România trebuie să chezășuiască libertatea individuală și inițiativa particulară în toate domeniile. Referindu-se la Partidul Național Liberal, Brătianu a zis că Partidul Național Liberal va juca un rol mai important decât trecutul lui glorios. Acesta este viitorul Partidului Național Liberal, prevăzut de Dinu Brătianu în 1949. Astăzi, putem spune că PNL este cel mai pro-european partid, dincolo de cel mai vechi partid din Uniunea Europeană.', a mai spus Nicolae Ciucă.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel