Ciucă: Instituirea anului 2022 ca ”Anul Smaranda Brăescu” e un proiect drag mie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
 Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, un mesaj dedicat dedicat împlinirii a 125 de ani de la nașterea primei femei-parașutist a României.

„Marcăm în aceste zile 125 de ani de la nașterea Smarandei Brăescu, prima femeie-parașutist a României, și 90 de ani de când această româncă vizionară, ambițioasă și curajoasă înregistra un record mondial pentru acea vreme la saltul cu paraşuta, sărind de la o altitudine de peste 7.300 de metri, după ce stabilise anterior un record european, cu un salt de la înălțimea de 6.000 de metri. Considerată de contemporanii săi o adevărată regină a aerului, Smaranda Brăescu și-a împlinit și visul de a obține brevetul de pilot și a devenit prima femeie care a traversat fără escală Marea Mediterană cu un avion cu un singur motor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, acesta a spus că pasiunea sa pentru zbor nu s-a limitat însă la astfel de performanțe, ci s-a îndreptat și spre cauze umanitare, Smaranda Brăescu efectuând în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial numeroase zboruri în slujba vieții, pentru salvarea răniților de pe front.

„Meritele prin care această româncă vizionară, ambițioasă și curajoasă s-a remarcat în lume reprezintă un exemplu și pentru tinerii României de astăzi. Instituirea anului 2022 ca ”Anul Smaranda Brăescu”, un proiect drag mie, oferă cadrul pentru organizarea unor evenimente dedicate acestei personalități a aeronauticii românești și internaționale, care să inspire încredere pepinierei de valori pe care, sunt convins, România le are și astăzi”, a mai transmis premierul Nicolae Ciucă.

Portugalia și România susțin aderarea la NATO a Finlandei și Suediei

Premierii Portugaliei și României, António Costa și Nicolae Ciucă, au declarat, joi, că cele două țări susțin aderarea Finlandei și Suediei la Alianța Nord Atlantică.

„Am manifestat sprijinul pentru aderarea Finlandei și Suediei. Este o opțiune liberă a celor două state, două state care, cu siguranță, contribuie la întărirea Alianței Nord Atlantice. Este unul dintre aspectele importante ale înfrângerii suferite de Rusia, iar NATO s-a întârit odată cu cererea de aderare a Finlandei și Suediei. Statele membre NATO au nevoie să aprobe această aderare. În spațiul diplomatic se vor rezolva aceste probleme pentru a definitiva aderarea și NATO va fi întârită prin această aderare”, a declarat António Costa.

Premierul Nicolae Ciucă a avut o poziție similară. „România și-a manifestat sprijinul pentru politica ușilor deschise în cadrul Alianței Nord Atlantice. Opțiunea de aderare a Finlandei și Suediei reprezintă un act de voință a fiecărei națiuni în parte. În contextul actual în care Rusia a încălcat orice normă de drept internațional, a încălcat prevederile Cartei Națiunilor Unite, a recurs la agresiune armată împotriva unui stat suveran și independent, a determinat ca cele două țări să decidă să devină membre ale unei alianțe care și-a demonstrat caracterul defensiv, și-a demonstrat unitatea și consistența în acțiune și decizia de a face orice este posibil pentru apărarea fiecărui centimetru din teritoriul țărilor membre ale NATO. România susține aceste demersuri”, a declarat premierul Nicolae Ciucă. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel