Data publicării:

Ciucă: Guvernul va aproba noi măsuri în sprijinul comunităţilor locale pentru reducerea efectelor crizei energetice

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Ciucă, primele declarații după începerea războiului Rusia - Ucraina / Video / Foto: gov.ro
Ciucă, primele declarații după începerea războiului Rusia - Ucraina / Video / Foto: gov.ro
Guvernul va aproba noi măsuri în sprijinul comunităţilor locale pentru reducerea efectelor crizei energetice, a anunțat premierul Nicolae Ciucă luni, 14 februarie.

Guvernul va aproba, luni, noi măsuri în sprijinul comunităţilor locale pentru reducerea efectelor crizei energetice, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

'Un alt punct important pe ordinea de zi îl reprezintă sprijinul pe care-l alocăm comunităţilor locale pentru reducerea efectelor crizei energetice. Au fost măsuri care au fost identificate la nivelul Ministerului Dezvoltării, Ministerului Energiei şi, desigur, Ministerului Finanţelor. (...) Vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi reuşit să identificaţi până în acest moment', a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Ciucă: Proiectul privind desfiinţarea SIIJ va fi aprobat de Guvern şi apoi înaintat Parlamentului

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern de luni, că urmează să fie aprobat proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, care apoi va fi înaintat Parlamentului.

'Începem şedinţa de Guvern cu primul punct, unul considerat ca fiind foarte important, şi anume proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Este un obiectiv din programul de guvernare, cât şi un obiectiv în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare', a afirmat Ciucă.

Premierul a mulţumit tuturor celor care au fost implicaţi în elaborarea proiectului de lege, menţionând Ministerul Justiţiei şi CSM. El a adăugat, după ce va fi aprobat, proiectul va fi înaintat Parlamentului. (Mai multe detalii, AICI.)

VEZI ȘI: Premierul a vizitat Centrala de la Cernavodă: Guvernul susţine proiectele de operaţionalizare a unităţilor 3 şi 4 şi retehnologizarea unităţii 1

Guvernul susţine proiectele de operaţionalizare a unităţilor 3 şi 4 de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, cât şi retehnologizarea unităţii 1, a transmis, luni, premierul Nicolae Ciucă.

El a efectuat o vizită la Cernavodă împreună cu mai mulţi membri ai Guvernului, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, discuţiile s-au axat asupra rolului energiei nucleare în strategia energetică a ţării şi modul în care dezvoltarea programului nuclear românesc, prin proiectele de investiţii ale Nuclearelectrica, va contribui la securitatea şi tranziţia energetică către o economie curată, conform Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel