Ciucă, după semnarea unor contracte de finanțare de MIPE: 4 miliarde sunt în țară, 6 urmează
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Nicolae Ciucă a spus, marți, 8 martie, după ceremonia de semnare a unor contracte de finanțare între MIPE și alte șase ministere, că „deja 4 miliarde sunt în țară”.

„La sediul Guvernului, a avut loc prima activitate în care s-au semnat acordurile de finanțare între Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) și alte șase ministere. Practic, în acest moment, a fost inițiată activitatea prin care ministerele coordonatoare de reforme și investiții vor putea să depună proiecte și vor putea să acceseze banii care ne-au fost alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Discutăm deja de 4 miliarde care sunt în țară și de asemenea alte aproximativ 6 miliarde de euro care urmează să intre în țară până la finele anului”, a declarat, marți, premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că, în acest moment, în bugetul Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene există 110 miliarde lei, dintre care 10 miliarde reprezintă credite bugetare, iar 100 de miliarde credite de angajament.

„Diferența este că aceste credite bugetare, cele peste 10 miliarde de lei, pot fi angajate și cheltuite anul acesta, iar creditele de angajament intră într-un proces multianual. (...) Concomitent cu îndeplinirea jaloanelor și țintelor, am urmărit ca aceste etape faze prin care noi să ne asigurăm că accesăm banii care ne sunt alocați de la Uniunea Europeană pentru a putea să sporim capacitatea de reziliență”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu: INS confirmă ce spuneam despre creșterea economică pentru 2021 acum câteva săptămâni

Președintele PNL, Florin Cîțu, a transmis, marți, 8 martie, că INS confirmă declarațiile sale anterioare despre creșterea economică pentru 2021.  

„INS confirmă ce spuneam despre creșterea economică pentru 2021 acum câteva săptămâni. Mai mare cu 1.3 puncte procentuale decât estimările inițiale. QED #CurajHaiCaSePoate”, a scris, marți 8 martie, pe Facebook Florin Cîțu, președintele PNL.

„Creşterea economică este mai mare decât cea bugetată. Bugetată, a fost o creştere reală de 4,6%, iar acum avem o creştere de 5,6% pentru 2021. Eu vă spun că sunt date parţiale, cred că se va duce spre 6% creşterea economică”, a conchis Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel