Ciucă, despre coaliția cu PSD și UDMR: Chiar dacă e doar un rezultat de etapă, am asigurat stabilitatea de care România avea nevoie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură Facebook
Sursă foto: Captură Facebook
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre coaliția PSD-PNL-UDMR.

Nicolae Ciucă, premierul României, a vorbit, în cadrul evenimentului de celebrare a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, despre stabilitatea pe care a asigurat-o coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR :

„Într-o situație în care totul a fost dat peste cap, de la efectele crizei pandemice, la efectele crizei prețurilor la energie, la efectele produse de invazia ilegală și neprovocată a forțelor ruse în Ucraina, elemente care caracterizează concluzia de astăzi, nu este ușor să guvernezi. Pentru o guvernare este foarte important să găsim soluții. Într-o situație de criză s-a găsit o soluție, aceea de a realiza o coaliție, chiar dacă pare, la un moment dat, împotriva firii, totuși, am asigurat, în cele 6 luni, stabilitatea de care aveam nevoie astfel încât România să poată să-și  realizeze obiectivele pe care și le-a propus.

Sigur, în momentul de față este doar un rezultat de etapă, dar avem o creștere economică, am reușit ca împreună cu ceilalți membri ai coaliției să putem să asigurăm încrederea investitorilor astfel încât să păstrăm echilibrul economic, să păstrăm locurile de muncă și să putem să ne ocupăm și de cei care sunt vulnerabili și afectați de toate aceste efecte.

Asta nu înseamnă că în această coaliție ne modificăm liniile de abordare politică, de soluții politice, și se realizează un amalgam de conștiințe politice. Fiecare avem linia noastră de urmat, fiecare avem proiectele noastre și sunt convins că noi, PNL, vom reuși să ne păstrăm în continuare identitatea și să punem în aplicare politicile Partidului Național Liberal“, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Crin Antonescu, apariție surprinzătoare la aniversarea PNL. ”Asta este mândria sau povara dvs., asta poate fi șansa ca un partid să aibă mereu viitor”

Crin Antonescu este prezent la aniversarea a 147 de PNL, la invitația președintelui PNL, Nicolae Ciucă. 

”Eu mă aflu la o anumită distanță mare de viața politică și de PNL. Aș vrea să vă spun, dacă tot am această șansă - mulțumesc domnului președinte Ciucă pentru această invitație extrem de elegantă - că uneori distanța e bună, e sănătoasă, distanța temperează entuziasme și furii, dezinfectează frustrări, îmblânzește iluziile. De asemenea, și cel mai important, pentru mine, cel puțin, distanța îți dă șansa de a fi un pic mai optimist decât ești când te afli în teren” a spus Crin Antonescu, fost lider al PNL, la evenimentul de aniversare. 

Fostul lider liberal spune că ”în viața politică de zi cu zi ești, vrei, nu vrei, actor, sub tirania amănuntului, dar, de la distanță eliberat, scutit de tirania amănuntelor, poți să vezi ceva mai mult și mai bine, ai această șansă, nu spun neapărat că eu o valorific, dar simt că distanța e bună” (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel