Iohannis și Ciucă, mesaje de felicitare pentru David Popovici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
 Iohannis și Ciucă, mesaje de felicitare pentru David Popovici / Facebook David Popovici
 Iohannis și Ciucă, mesaje de felicitare pentru David Popovici / Facebook David Popovici
Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat luni seara pe tânărul David Popovici pentru performanţa extraordinară obţinută la Campionatul Mondial de nataţie.  De asemenea, și premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de felicitare.

'Prin ambiţia, talentul şi perseverenţa dovedite, ai oferit astăzi multe emoţii şi bucurii tuturor românilor şi ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine', a transmis Iohannis, pe pagina sa de Facebook. 

"David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc. La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David", a scris prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. 

Citește și - Dan Negru: Nicio televiziune românească nu a transmis in direct performanța lui David Popovici. Ăștia suntem

Într-o postare pe Facebook, Dan Negru a vorbit despre performanța lui David Popovici:

„Nicio televiziune românească nu a transmis in direct performanța lui David Popovici, românul care a doborât recordul mondial la înot.

Televiziunile din România nu au ajutat niciodată sportul românesc, au speculat doar perfomanțele unor sportivi ca să-și crească apoi profiturile de audiență. Fotbalul, sportul care aduce bani, e singurul care contează pentru tv românești.

Simona Halep a devenit interesantă pentru televiziuni abia după ce a confirmat!

Nimeni n-a susținut-o până atunci!

EBU zice ca 23 de țări difuzează zilele astea Campionatele Mondiale de Natație pe televiziunile naționale.

De la Austria la Cipru , de la RAI la BBC.

România nu e printre ele!

TVR a cumpărat drepturile Campionatului Mondial la Fotbal, acolo unde România n-o sa mai ajungă curând!

Deși David Popovici era printre favoriți, natația ca sport nu aduce profit pe tv!

Acum, că e campion mondial, o să-l vedeți pe David Popovici pe toate televiziunile care l-au ignorat până azi!

Ăștia suntem...“, a scris Dan Negru pe Facebook. Vezi articolul aici!

Cine este David Popovici, copilul minune al înotului. Poveste de viață construită cu sacrificii

David Popovici, în vârstă de 17 ani, are în spate o poveste de viață construită cu sudoare, implicare și sacrificii.

Senzația înotului la nivel mondial a intrat în centrul atenției după ce a explodat la Europenele de juniori de la Roma, unde a obținut timpi uluitori la 100 m liber.

În urma performațelor uimitoare, acesta a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, organizate anul trecut, unde a continuat să surprindă.

Sportivul român a terminat atunci primul sub linia podiumului la 200 de metri liber, deși nu avea decât 16 ani și 10 luni și lupta de la egal la egal cu sportivi care aveau o experiență solidă în spate.

Sunt foarte multe curiozități născute în urma performanțelor lui, în contextul sportului românesc nefinanțat și lăsat în moarte clinică de guvernele și președinții de organisme sportive care s-au tot perindat, în ultimele decenii, la putere.

Mai mult decât atât, este oarecum surprinzător faptul că noul campion mondial la 200 m liber s-a apucat de acest sport, mai mult sau mai puțin, din întâmplare. 

O scolioză diagnosticată la patru ani, recomandarea de a merge la bazin și dragostea la prima vedere între David și sportul pe care îl domină încă din adolescență, a făcut ca România să aibă primul campion mondial la înot, meritat sau nu.

David Popovici: „Mâncam de pe jos”

La „Lia Manoliu", Popovici a fost inițiat de Bogdan Stroe și Bogdan Manea, apoi a ajuns în cărțile de istorie alături de antrenorul Adrian Rădulescu.

„Era modelul potrivit pentru sport, înalt la vârsta lui, membre lungi, energie multă și un pic de burtică. Asta a dispărut însă repede. Îi plăceau de la început provocările, competiția. Antrenamente, întreceri, ștafete, la toate se cupla total", rememora Rădulescu la Tokyo.

David Popovici are însă alte amintiri despre copilăria lui:

„Mama mai râde și acum cu prietenii mei că mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă, răsturnam gunoiul și mâncam din el, mă cățăram toată ziua prin copaci, mă jucam cu bețe și pietre. A fost interesant", povestea recent într-un interviu pentru Steaua TV (citește continuarea AICI).

Citește și - Eduard Novak, impresionat de performanţa istorică a lui David Popovici, care a cucerit medalia de aur la Mondialele de nataţie

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a arătat impresionat de medalia de aur cucerită de înotătorul David Popovici, luni, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. 

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a arătat impresionat de medalia de aur cucerită de înotătorul David Popovici, luni, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori!, a scris Novak pe pagina sa de Facebook. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel