Ciucă, discuție cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii. Kamala Harris a mulțumit României pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ciucă, convorbire telefonică cu Kamala Harris. Ce au discutat / Foto: gov.ro
Ciucă, convorbire telefonică cu Kamala Harris. Ce au discutat / Foto: gov.ro
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o convorbire telefonică cu vice-președintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris. 

În cadrul dialogului, a fost analizată situația de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Vice-președintele SUA a transmis mulțumiri României pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni. 


Totodată, a fost remarcată importanța solidarității manifestate de aliați pe Flancul Estic al NATO,  care întărește garanțiile de securitate.


Premierul Nicolae Ciucă a transmis mulțumirile României pentru suplimentarea numărului de militari americani sosiți în țara noastră, fiind subliniată soliditatea  Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, care aniversează anul acesta 25 de ani de la semnare.


De asemenea, în cadrul convorbirii, a fost confirmată decizia ambelor guverne de a continua sprijinul acordat guvernului și poporului ucrainean împotriva agresiunii militare ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel