Ciucă anunță ”continuitate”: Nu avem altă șansă pentru stabilitatea politică
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ciucă anunță ”continuitate”: Nu avem altă șansă pentru stabilitatea politică / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Ciucă anunță ”continuitate”: Nu avem altă șansă pentru stabilitatea politică / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre necesitatea păstrării stabilităţii politice în România.

Nicolae Ciucă a declarat joi că nu există altă soluţie decât păstrarea în continuare a stabilităţii politice în România, transmite Agerpres. Totodată premierul a declarat că reformele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) au fost asumate de ţara noastră în momentul cel mai oportun.

"Nu avem altă şansă decât să luptăm în continuare pentru această stabilitate politică, să păstrăm această platformă prin care putem să asigurăm evoluţia economică a ţării noastre. PNRR - în momentul de faţă nu s-ar fi ajuns să se discute de cererea de plată numărul 3 dacă nu exista acest angajament şi dacă nu exista convingerea noastră că PNRR este instrumentul prin care putem să aliniem două obiective importante, cel al reformelor şi cel al investiţiilor. (...) PNRR, reformele din PNRR, OCDE, standardele din OCDE au fost asumate în momentul cel oportun din punctul meu de vedere şi cred că este linia prin care ţara noastră poate să spere că se va înscrie în acest club al ţărilor care îşi doresc dezvoltare, îşi doresc libertate, îşi doresc toate valorile lumii democratice şi poate, la rândul ei, odată ce ajunge în acest club, să continue şi să aibă potenţial să ajute mai mult şi Republica Moldova şi celelalte ţări partenere cu care noi avem relaţii, atât în interiorul Uniunii Europene, cât şi în interiorul NATO", a spus premierul la Adunarea Generală Anuală a Membrilor Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham).

Nicolae Ciucă: Suntem o ţară care oferă şi predictibilitate



Acesta a adăugat că România este o ţară care are un mare potenţial de investiţii, iar într-o evaluare de anul trecut, nivelul de atractivitate pentru investitori în România a fost clasificat pe poziţia 16 din 32 de ţări.

"Deci, suntem o ţară care oferă şi predictibilitate. Aveţi aici ambii lideri ai partidelor politice care formează majoritatea parlamentară şi guvernamentală, care îşi asumă să ia măsurile necesare şi să asigure cadrul de stabilitate fiscală şi cu toţii am păstrat deschis acest dialog atunci când am luat măsuri. Ştiţi foarte bine că am declarat că Guvernul este unul orientat pro-business, este un Guvern care îşi doreşte să atragă investiţii, care sprijină investiţiile", a mai spus Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel