Data actualizării:
Data publicării:

Ciucă anunță că Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară atunci când vor avea motivarea CCR pe legea pensiilor speciale

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis că va fi convocat Parlamentul pentru a fi modificată Legea pensiilor speciale atunci când va exista motivare de la CCR.

'Urmează ca, în momentul în care vom avea motivarea (CCR), să avem o convocare extraordinară a Parlamentului şi să producem modificările în linie cu ceea ce a decis Curtea Constituţională', a spus Ciucă.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţionala a României (CCR) a hotărât să retrimită Legea de modificare a pensiilor speciale în Parlament, deoarece unele articole sunt considerate a fi neconstituţionale. Marian Enache, preşedintele CCR, susține că legea este constituţională în ansamblu, însă există și elemente de neconstituţionalitate.

'Curtea, într-un cvorum de opt judecători, fiind absent motivat un judecător, a decis că Legea pensiilor de serviciu este constituţională în ansamblul său, dar Curtea a constatat neconstituţionalitatea unor critici intrinseci privind unele dispoziţii ale legii. (...) Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament, pentru a fi pusă de acord cu decizia Curţii, conform articolului 147 alineatul 2 din Constituţie', a transmis Marian Enache, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel