Data actualizării:
Data publicării:

Ciucă a spus cum a votat la referendumul pentru familie

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Nicolae Ciucă, președintele PNL, a fost prezent în studioul Digi24 unde a spus cum a votat la referendumul pentru familie. 

Nicolae Ciucă a fost întrebat cum a votat la referendumul pentru familie.

„Partidul Național Liberal este un partid istoric și identitar al României și valorile lui sunt foarte bine definite: familia, credința în Dumnezeu și patriotismul, legătură de patrie. Cum aș fi putut să votez?

Eu am votat pentru familia tradițională, voi vota oricând și îmi voi educa și copiii, și nepoatele.", a spus președintele PNL. 

Acesta a fost întrebat dacă crede că România ar avea nevoie de o modificare a Constituției în acest sens.

„Românii, la referendumul respectiv, s-au exprimat. Nu este nevoie să modificăm Constituția!”, a spus Nicolae Ciucă la Digi24. 

2. Inquam Pho... (nicolae-ciuca_80751800.jpg)

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

VEZI ȘI: Ciucă, decizie în cazul lui Cîțu în dosarul vaccinurilor. Liberalul demisionează

Amintim că primarul orașului Câmpulung, Elena Lasconi, a declarat că a votat la referendumul pentru familia tradițională cu ”DA”: ”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”. Declarațiile ei, nu numai aceasta, au atras reacții publice, însă într-un mod total neașteptat a reacționat și fiica sa. 

Elena Lasconi a reacționat la revolta publică în ceea ce o privește, după declarațiile pe care le-a făcut.

”Cu ce e compatibilă politica?

După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie.

De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor.

Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta. Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex. Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferențiază însă nuanțele.", a scris Elena Lasconi, primarul din Câmpulung, pe Facebook. 

VEZI ȘI: Elena Lasconi, mesaj de ultimă oră: Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste https://www.dcnews.ro/elena-lasconi-mesaj-de-ultima-ora-acestea-fiind-zise-eu-nu-ma-agat-de-functii-si-liste_936892.html 

VEZI ȘI: Fiica Elenei Lasconi, Oana, își face praf mama, într-un video devastator: Discriminare jegoasă. Nu pot să descriu durerea pe care o simt/ Reacții: Cui folosește, copilule? La ce bun? https://www.dcnews.ro/fiica-elenei-lasconi-oana-isi-face-praf-mama-intr-un-video-devastator-discriminare-jegoasa-nu-pot-sa-descriu-durerea-pe-care-o-simt_936889.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel