Certificat verde la muncă, propunerea lui Cîțu. Rafila: Niciun impact asupra sănătăţii
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 05 ian, 14:49
WhatsApp
Guvernul României
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că măsura introducerii certificatului verde la locul de muncă, aşa cum ar vrea preşedintele PNL Florin Cîţu, nu ar avea niciun impact asupra sănătăţii. 

„Florin Cîțu a depus la Parlament un proiect de lege care face referire exclusiv la personalul medical și care nu are niciun fel de impact asupra sănătății publice. Probabil trebuie să-și revadă declarația”, spune Alexandru Rafila.

El apreciază că adoptarea certificatului Stop Covid nu este suficientă, trebuie să existe și operaționalizarea lui.

„Dacă se aprobă acum și intră în vigoare peste trei săptămâni, probabil că atunci vom fi în vârful valului și adoptarea documentului nu e suficientă. Dacă nu e posibilă operaționalizarea lui în perioada imediat următoare, o dată cu trecerea timpului efectul va scădea”, conchide ministrul Sănătății, conform Mediafax.

Cîţu va veni cu propunerea la următoarea şedinţă de coaliţie - surse 

În următoarea ședință a coaliției de guvernare, președintele PNL, Florin Cîțu, ar urma să propună ca proiectul pentru certificatul verde depus de el, dar și de mai mulți miniștri PNL și UDMR, să fie adoptat de majoritatea parlamentară PNL, PSD și UDMR. Va fi un compromis pe masa coaliției de guvernare, propus de liderul liberal. Certificatul de vaccinare ar urma să fie obligatoriu pentru angajații MAI și MApN, dar și pentru angajații din Sănătate. 

G Ad:

În schimb, certificatul verde nu se va aplica privaților, conform propunerii pe care o aduce Florin Cîțu, susținut din PNL și UDMR. 

La finalul anului 2021, Florin Cîțu sublinia, în acest context, că ”există certificatul verde în România, el se folosește când mergeți la mall, la restaurante. Este o Ordonanță pe care am dat-o al cărei rol a fost de a stimula campania de vaccinare și de a menține economia deschisă. Vom vedea dacă există o modalitate de îmbunătățire a ceea ce avem acum.”

”Eu, cu ce am fost de acord, am făcut.” mai spunea președintele PNL. ”Este în Parlament un proiect de lege, unde vorbeam despre sistemul sanitar (certificat verde obligatoriu pentru personalul medical n.r.)” menționa el. ”Certificatul verde trebuie să fie o motivație pentru oameni, să se vaccineze, dar să mențină și economia deschisă.” preciza Florin Cîțu, atunci. 

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro