Cîțu spune că nu este sigur că PNL va mai face alianță cu USR-PLUS după moțiune
Premierul Cîțu spune că nu se știe încă dacă PNL va mai reveni la masa discuțiilor cu USR-PLUS.
Prim-ministrul Florin Cîţu spune că rămâne de văzut dacă PNL ar mai putea colabora cu USR PLUS după ce aceştia au susţinut moţiunea de cenzură alături de AUR, dar punctează că "alianţa" dintre cele două partide reprezintă un "precedent periculos".
Precizările vin după ce Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat, sămbătă, o rezoluţie în care cere USR PLUS "denunţarea imediată şi totală" a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu AUR, pe care o caracterizează drept "o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană", potrivit Agerpres.
O colaborare de durată cu AUR?
"Vom vedea atunci. Dacă ei merg mai departe cu AUR... PNL a spus foarte clar ce crede despre cei care colaborează cu partide extremiste, vom vedea atunci. (...) (Rezoluţia - n.r) este adoptată pentru că a fost propunerea colegilor mei. Atât în Europa, în Parlamentul European, dar şi în România, există foarte multe semne de întrebare şi întrebări care vin despre această alianţă. În Germania acele partide extremiste nu au acces la nimic, deci nimeni nu le legitimează. În România este un precedent periculos şi cred că toată lumea se uită la această situaţie ca la un precedent periculos", a declarat el.
De două ori aceeași rezoluție: Fără colaborare cu social-democrații
Pe de altă parte, Cîţu s-a arătat nedumerit că în BPN a fost votată din nou o rezoluţie prin care se respinge orice formă de colaborare cu PSD.
"În primul rând, pentru noi soluţia de bază este guvernarea de dreapta împreună cu USR şi UDMR. Această rezoluţie astăzi, la propunerea preşedintelui, n-avea nici un sens pentru că, cu un BPN înainte, votasem că nu vom guverna niciodată cu PSD, deci sunt două lucruri... Dar am votat-o şi pe asta de astăzi", a spus Cîţu.
Cîțu, despre situația de la City Insurance
"Falimentul este parte din capitalism, este parte dintr-o economie de piaţă. Aş vrea să văd dacă falimentul a fost ascuns - aici sunt alte probleme. Dacă cumva situaţia era mai veche şi a fost ascunsă, atunci ar fi o problemă, dar falimentul este parte din economia de piaţă. (...) Există un Fond de Garantare care va asigura că niciun client nu va pierde o poliţă de asigurare. În acelaşi timp, repet, este important, din punctul nostru de vedere, să vedem dacă a fost o fraudă sau nu acolo. Asta e important, din punctul statului de vedere. În rest, trebuie să ne obişnuim ca în economia de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care vor lua locul", a afirmat Cîţu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News