Cîțu: Nu vom susține de la bugetul național un derapaj la București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
Premierul Florin Cîțu susține că Executivul nu va susține de la bugetul național cheltuielile de la București.

„Am avut discuții și cu primarul general. Știu situația de la București, am lucrat și anul trecut pentru a rezolva o serie de probleme, am lucrat și anul acesta la bugetul pentru București.

Nu vom susține de la bugetul de stat o amânare a plăților și intrarea în incapacitate de plată ulterior. Nu vom susține de la bugetul național un derapaj la București.

Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu explicații, dar până acum execuția bugetară ne arată că avem venituri mai mari decât a fost prognozat la București”, a spus, marți, Florin Cîțu.

Consilierii USR nu renunță la solicitările pe care le-au avut atunci când nu au votat bugetul Capitalei și transmit, marți, pe Facebook, că negociază orice, dar nu principii.

Bugetul Capitalei a fost respins, în 28 aprilie, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri, după ce consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susţină bugetul, el obţinând doar voturile PNL şi PMP.

După vot, primarul Nicușor Dan a declarat că „e total nemulţumit că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înţeles pentru oricine”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel