Cîţu îi demite pe Voiculescu şi Moldovan. "Am înaintat cererea de revocare"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Guvernul României
Facebook Guvernul României
Florin Cîţu a anunţat oficial că a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan şi că a înaintat cererea către Klaus Iohannis. 

"Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății", a transmis Florin Cîţu.

Andreea Moldovan, demisă de la Minister

"Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi", a mai spus premierul.

Conform unor surse România TV, Klaus Iohannis şi-ar fi dat acordul pentru demiterea lui Vlad Voiculescu încă de săptămâna trecută. 

Vlad Voiculescu este primul ministru din Guvernul de coaliţie PNL-USR-PLUS-UDMR remaniat de premierul Florin Cîţu, ca urmare a mai multor greşeli din ultima perioadă. 

Picătura care a umplut paharul pare a fi ordinul Ministerului Sănătăţii, semnat de Andreea Moldovan, publicat în Monitorul Oficial pe 13 aprilie. Conform acestui ordin, se modifică toate criteriile tehnice pentru carantinarea localităţilor. Despre acest ordin se pare că nici premierul Florin Cîţu şi nici secretarul de stat Raed Arafat nu ar fi ştiut nimic. 

Vlad Voiculescu nu ştie nimic 

Ministrul Sănătății a declarat pentru RealitateaPlus că nu știe nimic despre o posibilă demitere a sa. Comentariul lui Vlad Voiculescu vine după ce în presă au apărut informații potrivit cărora premierul Florin Cîțu ar urma să îl demită pe ministrul Sănătății, dar și pe Andreea Moldovan, secretar de stat. 

VEZI ŞI Vlad Voiculescu nu știe nimic despre demiterea lui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel