Cîțu evită, prin amânarea demisiei lui Ghinea, eșecul istoric al lui Mihai Tudose din 2018
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Mihai Tudose
Mihai Tudose
Demisia lui Cristian Ghinea ar putea fi amânată de premierul Cîțu din cauza PNRR, programat să fie adoptat în septembrie de Comisia Europeană.

Demisia ministrului Cristian Ghinea din fruntea ministerului investițiilor și proiectelor europene ar putea fi amânată de premierul Florin Cîțu pe motiv că în luna septembrie se așteaptă adoptarea Planului Național pentru Relansare și Reziliență, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

În plus, după adoptarea PNRR, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen are programată o vizită în România.

Ca paralelă, în 2018, lui Mihai Tudose nu i-a păsat de România. O arată gestul pe care l-a făcut punând, mai presus de toate, interesele personale. El a demisionat din funcția de premier lăsându-l, cu ochii în soare, pe premierului Japoniei. Practic, la acel moment, România s-a făcut de râs, din cauza lui Mihai Tudose, la un eveniment istoric pentru țara noastră.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a făcut pe 16 ianuarie  2018 o vizită istorică în România, în condiţiile în care niciun şef al Executivului din Japonia nu făcuse o vizită oficială în ultimii 100 de ani în ţara noastră

Să ne amintim momentul din 2018: Primul şef de Guvern din Japonia, ajuns în ţara noastră, nu a avut de cine să fie primit la Palatul Victoria. În programul stabilit al vizitei, premierul nipon urma să aibă discuţii cu Mihai Tudose şi să participe la un dejun oferit de acesta. Însă premierul român a demisionat cu o seară înainte de venirea importantului oaspete străin, iar evenimentele oficiale au fost anulate. Momentul a fost taxat inclusiv de presa internațională.

Moțiunea de cenzură USR PLUS - AUR împotriva premierului Florin Cîțu se află la a patra încercare

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc din nou, marţi, de la ora 11,00, pentru a lua o decizie în privinţa moţiunii de cenzură iniţiate de USR PLUS.

Este a patra reuniune de acest fel convocată în ultimele zile, după ce anterioarele nu au avut cvorum pentru luarea unei decizii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel