Data actualizării:
Data publicării:

Cîțu, despre semnăturile de la moțiune: Eu aș fi cerut anchetă penală

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu a făcut declarații, marți, la Palatul Victoria. Premierul a vorbit și despre semnăturile de la moțiune.

Întrebat cum vede demersurile parlamentarilor PNL în Birourile permanente reunite de a bloca moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, ținând cont că în 30 de ani nu s-a mai întâmplat acest lucru, Florin Cîțu a răspuns că 'demersurile sunt pentru respectarea procedurilor și regulamentului Parlamentului. La asta trebuie să ne uităm.'

'Dacă există o suspiciune, oricât de mică, asupra faptului că cineva a falsificat semnături, eu aș fi fost și mai dur de atât. Eu aș fi cerut anchetă penală.', a afirmat Cîțu.

Premierul a adăugat apoi că, 'dacă cineva a falsificat semnături și n-a respectat regulile, trebuie să răspundă.'

'Colegii mei parlamentari au obligația să vadă că se respectă regulamentul Parlamentului.', a punctat Cîțu. 

După ce i s-a adus la cunoștință că niciun parlamentar AUR sau USR nu s-a plâns de faptul că i-ar fi fost falsificată semnătura pe moțiunea de cenzură, Florin Cîțu a spus că 'dacă nu există nicio problemă, atunci nu cred că ar fi fost vreo problemă să fie verificate.'

'Este decizia lor, văd că nimeni n-a făcut o plângere penală până acum.', a conchis Cîțu.

Context

 

Birourile permanente reunite au respins, luni, solicitarea PNL privind verificarea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, dar aceasta nu a putut fi pusă pe ordinea de zi din cauza lipsei cvorumului, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a solicitat verificarea semnăturilor pentru moţiunea de cenzură şi, în acest sens, acestea să fie trimise la comisia de statut pentru două săptămâni, potrivit Agerpres. 

Marți, după a patra ședință fără cvorum, Ludovic Orban a anunțat că va comunica Executivului moţiunea de cenzură, menţionând că derularea calendarului dezbaterii este obligatorie, potrivit Constituţiei.

'Eu sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, eu am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării şi, de asemenea, deciziile Curţii Constituţionale, în interpretarea prevederilor constituţionale. Ca atare, derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei şi încălcarea principiului constituţional al statului de drept. Astăzi voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură. De asemenea, vreau să vă informez că am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale iniţiatorilor moţiunii de cenzură', a afirmat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel