Cîțu, despre reducerea CAS și reducerea TVA. Încă 300 de lei în buzunarele românilor cu salariu mediu. Măsura, pregătită pentru iulie 2022
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
foto Facebook Florin Cîțu
foto Facebook Florin Cîțu
Președintele PNL, Florin Cîțu, afirmă că, prin propunerea sa, în buzunarul unui român care câștigă salariul mediu în România, din iulie 2022, ar putea intra cu 300 de lei mai mult. 

”1. Reducerea contribuțiilor= salarii mai mari pentru toți românii (nu doar cei angajați la stat)

Pregătisem această măsură și putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022. 

2. Reducerea TVA = ajută BNR în lupta cu inflația și ajută creșterea economică.” scrie Florin Cîțu pe Facebook. 

Președintele PNL punctează că reducerea CAS de la 25% la 20%, așa cum a propus-o, ar însemna, pentru un român cu salariu mediu, 317 de lei în plus, în buzunar! 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de FlorinC (@florinvcitu)

Precizările lui Florin Cîțu, fost ministru de Finanțe și fost premier al României, vin după ce actualul ministru de Finanțe, social-democratul Adrian Câciu, a anunțat, în cursul acestei săptămâni, intenția de a schimba Codul fiscal de la jumătatea anului, în ideea de a intra în vigoare din 2023.

Viziunile celor doi- Florin Cîțu, fost ministru de Finanțe, și Adrian Câciu, actual ministru de Finanțe - sunt total diferite, după cum s-a văzut în ultima vreme. Adrian Câciu a vorbit și despre unele supraimpozitări, inclusiv a Bisericii, care ar fi fost incluse în PNRR, pe care Florin Cîțu le compară cu ”măsuri din vremea comunismului”. 

Cîțu, de felicitat

Recent, Adrian Câciu a afirmat despre Florin Cîțu că nu el este cel vinovat pentru invocatele erori din PNRR, el fiind chiar de felicitat. 

Întrebat dacă a negociat prost Florin Cîțu PNNR-ul, Adrian Câciu a afirmat: ”Nu, n-aș spune asta legat de întregul PNRR. Pentru anumite chestiuni, chiar e de felicitat. Pe alte componente... înțeleg că a fost și ministrul care și-a pus amprenta (...) domnul Ghinea”. ”Dacă avem ceva de discutat, discutăm în interiorul Guvernului sau al coaliției” mai spunea Adrian Câciu.

Cu privire la ancheta începută de Ministerul de Finanțe în care vizate sunt împrumuturile luate de Florin Cîțu pe vremea când conducea acest minister, Adrian Câciu spunea că ”există o serie de analize care sunt făcute, din perspectiva legalității, nu au fost identificate (n.r. probleme).” Totuși, el afirma că ”din punctul meu de vedere, cred că puteau fi folosiți mai bine banii pentru economie și pentru oameni”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel