Cîțu, despre Congresul PNL și restricții: Nu e un eveniment care se întâmplă în fiecare zi, ci o dată la patru ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Congresul PNL din weekend va fi organizat cu respectarea „tuturor condițiilor”, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu, candidat la şefia PNL.

PNL și-a programat pentru sâmbătă Congresul la Romexpo, unde urmează să participe circa 5.000 de delegați din toate județele țării. Liberalii urmează să-și aleagă președintele pentru următoarea perioadă. La eveniment și-a anunțat prezența și președintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă deciziile luate la nivelul Capitalei cu privire la numărul cazurilor cu infecția SARS-CoV-2 pot influența organizarea Congresului PNL, premierul Florin Cîțu a răspuns astfel: „Nu. Dacă vă referiți la organizarea Congresului. Oamenii politici fac tot felul de declarații. Noi avem recomandare de la specialiști care spun să se respecte toate normele și respectăm cei trei metri pătrați pentru fiecare persoană, vor fi măști, vor fi centre de testare.”

„Toate condițiile de siguranță vor fi respectate!”, a asigurat premierul.

„Nu este un eveniment care se întâmplă în fiecare zi, ci o dată la patru ani, însă cu respectarea tuturor condițiilor”, a subliniat premierul Florin Cîțu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical, DC Business, știridiaspora.ro, spectacola.ro, astrosens.ro şi defenseromania.ro.

Amintim că DCNews i-a contactat pe jurnaliștii Val Vâlcu, Bogdan Teodorescu, Radu Tudor, Diana Tache, analiștii politici Bogdan Chirieac, Alfred Bulai, Mugur Ciuvică, Andrei Vlășceanu, politologul Cristian Pîrvulescu, economiștii Mircea Coșea și Adrian Câciu, pentru a afla ce cred că se va întâmpla la Congresul PNL, cine va câștiga, ce va face pierzătorul și ce va urma în PNL, dar și la guvernare.  

Jurnalistul Radu Tudor a spus: „După cum s-au exprimat voturile în ultimele două luni la vârful PNL, în ședințele organizațiilor de conducere, este evident că Florin Cîțu va câștiga președinția PNL. Cred că Ludovic Orban se îmbată cu apă rece. Ar mai putea să recupereze ceva, deși este imposibil. Mai mult decât atât, președintele Iohannis i-a dat un sprijin esențial lui Florin Cîțu, declarând că acesta va fi premier până la alegeri, în 2024”, a spus Radu Tudor. Toate declarațiile, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel