Cîțu, declarațiile serii, după ședința de Guvern: În cea mai mare criză din ultima sută de ani, am reușit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că anul acesta am trecut prin cea mai mare criză din ultima sută de ani și subliniază că, în această perioadă dificilă, românii au reușit să facă ”echipă” cu statul, care a înregistrat încasări semnificative la buget.

”Aș vrea să accentuez: în plină perioadă de criză economică, în cea mai mare criză din ultima sută de ani, am reușit încasări la bugetul de stat mai mari decât anul trecut, când economia creștea. Le mulțumim tuturor celor care au plătit taxele și au reușit să-și păstreze companiile și să le dezvolte în continuare. Vă mulțumim, pentru că am fost o echipă în acest an” a spus ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, în urmă cu scurt timp, după ședința de la Palatul Victoria. 

În același timp, ministrul de Finanțe a subliniat că a fost prezentată, în primă lectură, rectificarea bugetară, în ședința de Guvern. ”Se asigură finanțarea necesară în domeniul sănătății, asistență socială și educație și, în același timp, asigurăm continuarea investițiilor, acestea sunt estimate la 55 de mld. de lei, o creștere față de bugetul inițial cu 4,5 mld. de lei.” a anunțat Florin Cîțu. 

El a mai spus că deficitul bugetar crește de la 8,6% din PIB la 9,1%, adică 96 de mld. de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel