Data actualizării:
Data publicării:

Cîțu: Dacă uităm de economie, nu gestionăm bine nici criza umanitară

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: Captură video Facebook
Florin Cîțu / Foto: Captură video Facebook
Florin Cîțu a făcut precizări despre economia românească, în contextul războiului din Ucraina și a fluxului de refugiați.

'Ca să putem să avem grijă de oamenii care sunt forțați să plece și să își lase totul acasă trebuie noi, la rândul nostru, să avem o economie puternică. În acest moment, trebuie să folosim toate resursele, asta am spus și astăzi și voi spune mereu în ședința coaliției, pentru a avea o economie puternică. Dacă ni se distrage atenție, ne uităm la altceva, și uităm de economie nu vom putea gestiona bine criza umanitară.', a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă românii vor suporta noi creșteri de prețuri la gaze și energie, Florin Cîțu a răspuns:

'Premierul deja a anunțat o Ordonanță cu niște măsuri care au anumit cost, e adevărat, dar care plafonează prețurile. Deci acest lucru iese din discuție și eu susțin aceste măsuri anunțate de premier de acum două săptămâni. Toată lumea le știe deja, tocmai ca să fie transparent', a mai declarat Florin Cîțu.

Citește și: Guvernul ar pregăti  instaurarea stării de criză în România. Ce implică această situație

Guvernul ar pregăti modificarea legii pentru securitatea şi apărarea tării. Un proiect de lege obţinut pe surse de România TV prevede instaurarea stării de criză la nivel naţional pe fondul războiului din Ucraina.

Autorităţile sunt în alertă maximă, deşi în ultimele zile atât premierul Ciucă, cât şi alţi oficiali ai statului au dat asigurări că România nu se va implica militar în Ucraina.

La ora 15.30 la Guvern are loc o ședința pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, iar de la ora 16,30 Executivul se reuneşte în şedinţă.

Potrivit unor surse România TV, Guvernul pregăteşte un proiect de lege care prevede instaurarea stării de criză la nivel naţional pe fondul războiului din Ucraina.

Această situaţie de criză ar urma să fie instituită la propunerea ministrului Apărării, va trebuie avizată de premier şi va fi introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel