Cîţu dă asigurări că PNL susţine proiectele Executivului: Toţi trebuie să respectăm programul de guvernare!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Florin Cîțu/gov.ro
Florin Cîțu/gov.ro
Florin Cîţu a dat asigurări că Partidul Naţional Liberal sprijină proiectele anunţate de către Guvern.

Miercuri, într-o conferinţă de presă, Florin Cîţu a subliniat faptul că Partidul Naţional Liberal sprijină proiectele guvernamentale, iar PNL, ca parte a coaliţiei PNL - PSD, are şi propriile programe la care lucrează. 

"Din partea Partidului Național Liberal, există toată susținerea pentru proiecte, și avem și noi proiecte, bineînțeles, le-am pus pe masă și aseară. Restanța pe care o avem acum, din programul de guvernare, 7% la investiții. Este o restanță, dacă Ministerul Finanțelor spune că are venituri așa de mari la buget, ar fi bine să nu uităm că trebuie să mai adauge 0,25% pentru investiții. Şi asta este în programul de guvernare. Eu cred că toți trebuie să respectăm programul de guvernare", a declarat liderul PNL, Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîțu a făcut o serie de declarații legate de renegocierea PNRR

După afirmațiile președintelui PSD, Marcel Ciolacu, conform cărora s-au încasat la buget mai mult cu 7 miliarde de lei, sumă care ar putea fi virată la pensii, Florin Cîțu a spus că: ”Total de acord. În sfârșit, începem să funcționăm cum trebuie. Orice discuție despre creșterea pensiilor nu se poate face fără Ministerul Finanțelor. Dacă sunt venituri și Ministerul de Finanțe susține, o vom susține și noi, atâta timp cât rămânem la același deficit bugetar negociat cu Comisia Europeană. Bineînțeles mai exista o varianta ca ministrul de Finanțe, împreună cu premierul, să meargă la Bruxelles să negocieze un deficit mai mare.”

Despre renegocierea PNRR, fostul premier a explicat că: ”În 2023 era prima oportunitate. Premierul poate să meargă cu ministrul Muncii și cel de Finanțe și, dacă ei reușesc o renegociere... acest lucru este atributul premierului și ministerul finanțelor”. 

Pe tema cumulului pensiei cu alte venituri, președintele Senatului a precizat că: ”În PNRR, nu este vorba doar despre creșterea pensiilor. Dacă era vorba doar despre pensii, făceam un tabel în excel și terminam. În PNRR este vorba despre reforma sistemului de pensii. Asta înseamnă că avem nevoie de legislație separată pentru pensiile militare etc, avem nevoie de o reformă a sistemului de pensii, care să ne dea un sistem sustenabil, asta înseamnă că îi penalizezi pe cei care ies la pensie anticipat, dar îi încurajezi pe cei care vor să mai lucreze. Repet, dacă era vorba doar despre pensii, făceam un tabel în excel pe care și un copil de clasa a 10-a îl putea face”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel