Cîțu cere investigarea lui Stelian Ion pentru presupus abuz de serviciu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Stelian Ion
Stelian Ion
Premierul Florin Cîțu a cerut, vineri, 3 septembrie, investigarea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion, pe care l-a acuzat că ar fi refuzat să semneze avizul pentru proiectul de OUG privind programul de investiții ”Anghel Saligny”.

„Am cerut situația de la Ministerul Justiției în ceea ce privește avizarea. Un singur detaliu: în 17 august, direcția de specialitate din minister a pregătit o adresă de răspuns, adică a vizat proiectul, adresă care a rămas la cabinetul ministrului (n.r. Stelian Ion), nu a fost niciodată semnată. Eu aș vrea ca cei care se ocupă să vadă dacă acesta este un abuz de funcție, să investigheze dacă nu cumva acest proiect a fost pus să fie reținut intenționat”, a declarat premierul Florin Cîțu într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, Florin Cîțu a adăugat că i-a cerut ministrului interimar al Justiției, Lucian Bode, să verifice cum au ajuns documente oficiale în spațiul public.

Florin Cîțu a anunțat că programul Anghel Saligny a fost aprobat

Premierul Florin Cîțu anunță că programul Anghel Saligny a fost aprobat în ședința de Guvern de vineri. Folosim standardele de cost de la fondurile europene, este un program transparent, a precizat prim-minstrul.

Declarațiile au fost făcute tot vineri.

„Am aprobat singurul punct pe ordinea de zi, Programul Național de Investiții Anghel Saligny (...) Vreau să fie foarte clar că acest program se regăsește în programul de guvernare și nu facem, prin decizia de astăzi decât să respectăm programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă sau nu vrea să respecte programul de guvernare”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Premierul a respins acuzațiile venite de la USR PLUS potrivit cărora programul de investiții este o încercare de „mituire” a primarilor.

Reprezentanții USR PLUS au amenințat cu ruperea alianței de guvernare și au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel