Cîţu anunţă că va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene dacă Ghinea demisionează
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Cîţu anunţă că va prelua interimar conducerea MIPE dacă actualul ministru, Cristian Ghinea, va demisiona.

Premierul Florin Cîţu anunţă că va prelua interimar conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene dacă actualul ministru, Cristian Ghinea, va demisiona din funcţie. Cîţu a fost întrebat sâmbătă, la Timişoara, ce va face în condiţiile în care USR PLUS a anunţat că a depus moţiunea de cenzură împotriva sa.

"Ce facem? Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi, rectificarea bugetară pe care o aşteaptă foarte mulţi români. Aţi văzut că sunt deja întârzieri şi nu ştiu cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile (...). PNRR-ul. Dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu ministerul, pentru a mă asigura că lucrurile merg înainte şi vom accelera procedura, ca să mă asigur că vom avea la finalul săptămânii aprobat PNRR-ul", a declarat premierul.

El a mai menţionat, printre priorităţile pe termen scurt, ordonanţa de urgenţă pentru compensarea costurilor cetăţenilor cu facturile la energie.

"Acestea nu sunt momente în care poţi să laşi ţara fără guvern. Cine face acest lucru arată că este iresponsabil şi imaturitate politică", a mai subliniat şeful Guvernului. Premierul Florin Cîţu îşi va prezenta moţiunea de candidat la preşedinţia partidului în faţa membrilor PNL Timiş, transmite Agerpres.

Conducerea Parlamentului se reunește pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură USR PLUS AUR

Membrii Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului (BPR) se întrunesc sâmbătă pentru a stabili calendarul privind citirea și votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea a fost depusă de USR PLUS și AUR.

Întâlnirea membrilor Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului este programată sâmbătă la ora 11.00, a anunțat deputatul Cristina Prună. Reprezentanții Senatului și ai Camerei Deputaților vor stabili programul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

O altă ședință a BPR a fost convocată vineri, la ora 23.00, în sistem on-line, imediat după depunerea de către AUR și USR PLUS a moțiunii de cenzură. Ședința s-a încheiat fără niciun rezultat deoarece mai mulți parlamentari au lipsit și nu a fost cvorum, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel