Data actualizării:
Data publicării:

Cîţu acuză o "acțiune bizară" a lui Orban în legătură cu moţiunea de cenzură

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Orban și Cîțu
Orban și Cîțu
Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost criticat de Florin Cîțu și de Rareș Bogdan.

Premierul Florin Cîțu și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan l-au criticat pe președintele PNL, Ludovic Orban, pentru că a contribuit la îndeplinirea procedurilor parlamentare privind depunerea moțiunii USR PLUS AUR. Este o acțiune bizară, nu vreau să cred că a tradat, au spus cei doi liberali.

Florin Cîțu, contracandidatul lui Ludovic Orban la șefia PNL, a comentat pe scurt poziția președintelui Camerei Deputaților.

„Este o acțiune bizară a președintelui PNL”, a spus Cîțu.

Rareș Bogdan l-a criticat pe președintele PNL, Ludovic Orban.

„Nu vreau să cred că Orban a trădat, nu cred că trebuia să-și anuleze programul, este bizar că președintele Camerei Deputaților de la partidul împotriva căruia se depune moțiunea să stea să aștepte, să ia act de moțiunea domnilor Simion, Barna și Cioloș. Trebuia să aibă decența să-și delege atribuțiile către doamna Prună de la USR... Alina Gorghiu ar fi trebuit să facă convocarea, a fost delegată de președintele Senatului Anca Dragu care este plecată în străinătate, Alina Gorghiu nu a făcut-o... sunt chestii dureroase pentru PNL”, a explicat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Membrii Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului (BPR) se întrunesc sâmbătă, la ora 11.00, pentru a stabili calendarul privind citirea și votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea a fost depusă de USR PLUS și AUR.

O altă ședință a BPR a fost convocată vineri, la ora 23.00, în sistem on-line, imediat după depunerea de către AUR și USR PLUS a moțiunii de cenzură. Ședința s-a încheiat fără niciun rezultat deoarece mai mulți parlamentari au lipsit și nu a fost cvorum, transmite Mediafax.

Florin Cîțu: este tristă această alianță USR AUR, noi guvernăm, avem lucruri de făcut

Premierul Florin Cîțu a comentat moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva guvernului pe care îl conduce. Este tristă această alianță USR AUR, noi guvernăm, avem lucruri de făcut, a spus prim-ministrul sâmbătă, la Timișoara.

Florin Cîțu susține că USR PLUS a legitimat un partid extremist.

„Cred că este tristă această alianță USR AUR, cred că trebuie să se gândească cei de la USR ce înseamnă pentru ei ca oameni... Este vorba de morală, astfel se dă legitimitate unui partid extremist”, a spus Florin Cîțu.

„Guvernăm, avem de făcut lucruri, avem de făcut rectificare... Cine lasă Guvernul în asemenea situație, arată că este iresponsabil”, a mai spus Cîțu care și-a prezentat prioritățile: plata persoanelor din centrele de vaccinare, proiectul PNRR și ordonanța pentru plata facturilor românilor la iarnă

O poziție asemănătoare a avut și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

„Eu sunt curios cum le va explica domnul Cioloș europenilor că s-a aliat cu extremiștii”, a declarat Bogdan.

Florin Cîțu și Rareș Bogdan se află sâmbătă la Timișoara pentru a se întâlni cu membrii filialei PNL.

Conducerea Parlamentului se reunește pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură USR PLUS AUR

Membrii Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului (BPR) se întrunesc sâmbătă pentru a stabili calendarul privind citirea și votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea a fost depusă de USR PLUS și AUR.

Întâlnirea membrilor Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului este programată sâmbătă la ora 11.00, a anunțat deputatul Cristina Prună. Reprezentanții Senatului și ai Camerei Deputaților vor stabili programul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

O altă ședință a BPR a fost convocată vineri, la ora 23.00, în sistem on-line, imediat după depunerea de către AUR și USR PLUS a moțiunii de cenzură. Ședința s-a încheiat fără niciun rezultat deoarece mai mulți parlamentari au lipsit și nu a fost cvorum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel