Cîţu, anunţ despre Prima Casă. Ilan Laufer: Spulberă speranţa unei întregi generaţii de tineri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ilan Laufer
Ilan Laufer
Ilan Laufer comentează afirmaţiile făcute de către ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, despre programul "Prima Casă".

@Ministrul de finanţe PNL spulberă speranţa unei întregi generaţii de tineri de a avea propria locuinţă şi de a-şi întemeia o familie", transmite Ilan Laufer.

„Am primit cu dezamăgire intenția ministrului de finanțe de a renunța la programul Prima Casă. Prin acest gest, Florin Citu spulbera speranțele unei întregi generații de tineri de a avea propria locuinta si de a-si intemeia o familie. Renuntarea la Prima Casa va lovi masiv sectorul constructiilor intr-un moment de risc si incertitudine si va afecta apetitul investitorilor straini.” (Ilan Laufer)

„PNL tradeaza increderea votantilor sai prin renuntarea la aceasta masura. Taierea programului Prima Casa fura sansa tinerilor la o familie, baga mana in buzunarul romanilor si va contribui la declinul demografic al tarii noastre. Fara aceasta masura, romanii vor plati pana la dublu pentru un credit ipotecar.” (Alexandru Coita).

Eroare strategică a actualei guvernări

"Este o eroare strategică a actualei guvernări, o trădare a electoratului care a votat masiv PNL si o bomba cu ceas care poate contribui la instalarea unei noi perioade de recesiune si austeritate.

Prin proiectul de tara ROMANIA 10 IN 10, Platforma Social Liberala propune o alternativa la guvernarea esuata a actualei garnituri PNL. Cerem tuturor fortelor politice serioase sa se uneasca in jurul primului proiect de tara al ultimilor 15 ani, pentru a stopa declinul in care ne duce aceasta guvernare facuta pe genunchi. Partidul nostru nu isi poate asuma masuri toxice, prin care se sacrifica viitorul tinerilor acestei tari si se acceleraza exodul romanilor", a scris Ilan Laufer pe Facebook.

Ce a declarat Florin Cîţu

„Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susținere, astăzi economia nu este în criză, deci nu știm dacă mai e nevoie în această formă.

Chiar dacă plafoanele la garanție au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziție către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susține singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând", a mai spus ministrul Finanțelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel