Circulaţie, închisă, temporar luni, pe Transfăgărăşan: Se desfăşoară Turul Ciclist al Sibiului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Bâlea Lac/pixabay
Bâlea Lac/pixabay
Circulaţia rutieră se închide temporar, luni, pe Transfăgărăşan pentru desfăşurarea Turului Ciclist al Sibiului, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Astfel, în intervalul orar 10:00 - 17:30 se va închide circulaţia la km 115+926 - km 116+808 (închidere tunel) iar între 10:00 - 12:00, la km 130+800 - km 147+785 (Bălea Cascadă - localitatea Cârţişoara).

Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, sub egida Federaţiei Române de Ciclism şi a Uniunii Cicliste Internaţionale. Încă de la prima ediţie, care a avut loc în iulie 2011, Turul Sibiului s-a impus drept cea mai titrată competiţie ciclistă organizată în România şi una dintre cele mai importante din sud-estul Europei, găzduind echipe naţionale, Continentale, Pro-Continentale şi, în premieră pentru ţara noastră, de World Tour.

În cele 11 ediţii organizate până acum, au venit la Sibiu ciclişti care au făcut istorie, precum Egan Bernal - câştigător al Turului Franţei în 2019, sau Primoz Roglic- câştigător al Turului Spaniei în acelaşi an.

A 12-a ediţie a Turului Sibiului, cursă de categoria 2.1, va reuni în perioada 2-5 iulie un număr de 28 de echipe, inclusiv şase de World Tour (BORA-hansgrohe, Israel-Premier Tech, Jumbo-Visma, Lotto Soudal, Astana Qazaqstan şi Cofidis), ceea ce dă garanţia unei întreceri spectaculoase şi echilibrate. 

 

Turiștii care urcă pe Transfăgărășan pot vedea în timp real cum este la Cota 2000

 

Dacă intenționezi să mergi pe Transfăgărășan și vrei să afli detalii despre cum e traficul la Cota 2000, de acum poți vedea imagini în timp real.

Începând din această vară, turiştii care vor să parcurgă cel mai spectaculos drum al ţării, Transfăgărăşan, redeschis circulaţiei la 15 iunie, pot vedea live cum este la 2.000 de metri altitudine.

Mai exact, pot urmări în timp real, graţie unei camere web, imaginile pe care le văd cu ochiul liber salvatorii de la Baza Salvamont Argeş – Cota 2000, bază poziţionată de-a lungul drumului montan, într-o curbă dinaintea intrării în tunelul Bâlea, la aproximativ trei kilometri de Lacul Bâlea. 

Turiştii nu trebuie decât să acceseze camera web (Webcam Salvamont Argeș Cota 2000 Transfăgărășan - roxy-world.ro) şi să decidă dacă fac sau nu drumul. 

„Îmi doream de mult să avem aşa ceva la Cota 2000. Camera web îi ajută pe turişti să vadă, live, starea vremii, ceea ce e foarte important. Pot să vadă dacă este sau nu este zăpadă, pot să vadă cât de aglomerat e traficul, pentru că am ţinut să prindem şi şoseaua... Dacă eşti pe undeva pe la Cârţişoara sau pe la baraj şi vrei să treci Transfăgărăşanul, te uiţi mai întâi, iar dacă vezi că e foarte aglomerat şi se circulă foarte greu sau drumul e blocat, mai amâni”, explică, pentru „Adevărul”, Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeş.

Investiţia reprezintă o sponsorizare, Serviciul Salvamont asigurând doar curentul electric care alimentează camera. „Streamingul e asigurat de sponsorul care găzduieşte camerele”, mai spune Ion Sănduloiu.

Alte două camere web oferă, pe acelaşi site, imagini live de la Cabana Bâlea Lac (cu vedere spre Lacul Bâlea şi Telecabina Bâlea Lac) şi de la Telecabina Bâlea Lac (cu vedere spre Transfăgărăşan).

DN7C – Transfăgărăşan - este utilizabil în perioada iunie - octombrie dinspre Curtea de Argeş sau dinspre Sibiu, conform Adevărul.

DN 7C Transfăgărășan s-a redeschis

Miercuri, 15.06.2022, începând cu ora 08:00, s-a redeschis circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule.

CNAIR a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie.

Decizia de deschidere a traficului a fost luată după ce, marți, o comisie de revizie specială a verificat dacă drumul corespunde din punct de vedere al siguranței circulației.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzipot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel