Data publicării:

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan se redeschide. CNAIR, avertisment pentru șoferi

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Transfagarasan Foto: Crișan Andreescu
Transfagarasan Foto: Crișan Andreescu

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan se redeschide miercuri dimineața.

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, se redeschide miercuri, 21 iunie, începând cu ora 8:00, pentru toate categoriile de autovehicule, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Circulaţia va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 7:00 - 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă, precizează sursa citată.

"De asemenea, vă recomandăm să circulaţi cu atenţie, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă. Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercaţi să hrăniţi urşii, chiar dacă vă aflaţi în autovehicul, şi să nu faceţi gesturi care ar putea să declanşeze reacţii agresive ale acestora", se mai arată în comunicat.

În parcările din zona Bâlea Lac mai sunt încă nămeți

Decizia vine după ce marți, o comisie tehnică din cadrul Companiei de Drumuri și Poliția Rutieră au verificat dacă sunt îndeplinite toate condițiile de siguranță pentru redeschiderea Transfăgărășanului, al doilea cel mai înalt drum din țară.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a realizat și o filmare din dronă, pentru ca turiștii care vor să se aventureze pe șosea să vadă care este starea drumului. În parcările din zona Bâlea Lac mai sunt încă nămeți, dar aceste porțiuni se așteaptă a fi deszăpezite în următoarea perioadă. Asfaltul până la Bâlea Lac este, însă, „negru“.

Deszăpezirile DN7C în zona înaltă au început în luna mai, pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Se pare că pe alocuri zăpada avea 6 metri înălțime. Acum, chiar de solstițiul de vară, s-a constatat că sunt îndeplinite condițiile pentru deschiderea Transfăgărășanului. Reamintim că în 2022, Transfăgărășanul a fost deschis pe 15 iunie, cu două săptămâni înaintea termenului prevăzut, 1 iulie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel