Circulația pe Transfăgărășan, oprită. Cad pietre pe șosea 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Circulația pe Transfăgărășan este blocată din cauza unor pietre care au căzut pe șosea. 

Traficul auto este blocat pe Transfăgărășan, unul dintre cele mai căutate drumuri din țară, în această perioadă. Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, mai multe pietre s-au desprins de pe versant și au blocat șoseaua. Căderea bolovanilor s-a produs la kilometrul 120 al DN7C, indicativul tehnic al acestei șosele. 

Aproximativ opt metri cubi de pietre au ajuns pe carosabil, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri. 

Circulația este blocată în totalitate. 

Circulația pe Transfăgărășan a fost deschisă cu două săptămâni mai devreme

Circulaţia rutieră se redeschide de miercuri pe Transfăgărăşan (DN 7C), începând cu ora 8:00, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Miercuri, 15.06.2022, începând cu ora 8:00, se va deschide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii CNAIR susţin că au reuşit, în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curăţarea şi pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul obişnuit, respectiv 1 iulie.

Punctul de lucru de la cota 2000, redeschis

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş a redeschis, joi, punctul de lucru temporar de la Baza Salvamont Cota 2000, pe Transfăgărăşan.

"Punctul este încadrat cu un echipaj de paramedici SMURD, care este pregătit să intervină, la nevoie, pentru asigurarea primului ajutor calificat cu o ambulanţă, iar operaţionalizarea se face în parteneriat cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş şi al Instituţiei Prefectului", se arată într-un comunicat al ISU Argeş.

Conform sursei citate, punctul de lucru temporar asigură intervenţia în situaţii de urgenţă pe DN 7C - Transfăgărăşan, inclusiv în zona din judeţul Sibiu, în colaborare cu ISU Sibiu, urmând să funcţioneze în perioada în care circulaţia în zonă este deschisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel