Ciprian Nastasiu: Tatăl și fostul soț al Codruței Kovesi, urmăriți de SRI pentru furnizare de date unui ofițer maghiar
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Ciprian Nastasiu, fostul procuror DIICOT,  dă o lovitură de imagine șefului DNA, Codruța Kovesi. Potrivit Lumea justiției, Nastasiu scrie în cartea  sa „Prădarea României” că tatăl și fostul soț al șefei DNA, Codruța Kovesi, erau urmăriți operativ de SRI pentru furnizare de date secrete unui ofițer de informații maghiar. Din păcate, nici Nastasiu nu este foarte credibil, imaginea sa fiind afectată de fuga lui Omar Hayssam.

 ”Laura Codurta Kovesi a fost numită de președinte să îl înlocuiască pe Ilie Botoș în octombrie 2006, în ciuda mărturiei prezentate de servicile secrete referitor la soțul și tatăl acesteia, Ioan Lascu, conform căreia aceștia se aflau sub urmărire informativă. Eduard Kovesi are dosar de urmărire informativă la SRI Sibiu din 1995. Eduard Kovesi, conform DUI, a furnizat date și informații de interes operativ unui ofiter de informații maghiar, ofițer care în prezent este europarlamentar al statului maghiar. În septembrie 2009, Președintele Băsescu, după votul negativ dat de CSM, a numit-o din nou pe Laura Kovesi Procuror General pentru încă trei ani”. Aceste fragmente apar într-o notă de subsol în pagina 108 a cărții ”Prădarea României”.

De menționat că aceste informații nu  au fost contracarate sau dezmințite de SRI.

Numită recent la conducerea DNA, Codruța Kovesi și-a început mandatul în forță cu scandalul legat de arestarea directorului Antena 1, Sorin Alexandrescu, pentru un presupus șantaj la adresa RCS-RDS, în baza deciziei judecătoarei Elena Zamfir de la Judecătoria Sectorului 1.

Grupul de Investigatii Politice a dat publicității declarația de avere din 2006 a  Codruței Kovesi, din 2006, în care se menționa că fostul ei soț lucra pe atunci ca director la una din reprezentantele RCS-RDS din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel