Ciorbă țărănească de pasăre. Rețeta veche din 1955
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook
Dacă vrei să savurezi o ciorbă țărănească de pasăre adevărată. încearcă această rețetă veche din anul 1955.

Ingrediente

600 g pasăre
3 morcovi
2 bucăţi păstârnac
2 cepe
5 cartofi
1 dovlecel
2 ardei graşi
2 linguri bulion
5 roşii
500 ml zeamă de varză sau borş
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
1 legătură leuştean
sare

Cum se prepară

Se spală pasărea, se taie în porţii, se pune să fiarbă şi se ia spumă. Se adaugă morcovii, păstârnacul, ceapa, cartofii, dovlecelul şi ardeii, toate tăiate mărunt. După ce au fiert bine, se adaugă bulionul, roşiile tăiate cubuleţe şi zeama de varză sau borşul şi se continuă fierberea, potrivit reteteistorice.ro. Când ciorba e gata, se potriveşte de sare şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se serveşte.

BONUS: Ciorbă de perişoare. Rețeta clasică

Ingrediente

- 3 morcovi
- 1 lingura făină
- 100 g orez bob rotund
- 1 ceapă
- 600 g carne tocată

Pentru perişoare 

- 1 litru zeamă de varză sau castraveţi în saramură
- 2 roşii în bulion
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 ardei gras verde
- 1/2 ţelină mică
- 1 rădăcină pătrunjel
- praf de sare
- 2 ouă
- 1/2 legătură pătrunjel

Cum se prepară

Toate zarzavaturile pentru ciorba de perișoare se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare. Se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare, potrivit retete.unica.ro.

Între timp, pentru perişoare se amestecă toate ingredientele. Se pune la călit ceapa, apoi se adaugă orezul (prefiert). Se lasă pentru un minut pe foc, după care se adaugă apă și se lasă să clocotească pentru câteva minute. Carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, verdețurile tocate, sare și piper. Apoi, între palmele umezite se formează mici perişoare.

Odată ce legumele sunt fierte, se pun perişoarele una câte una, cu grijă şi zeama cu care se acreşte. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Ciorba de perişoare se gustă de sărat şi acru, se trage de pe foc şi se pune pătrunjelul fin tocat.

Dacă ciorba a ieșit prea acră, o poți repara adăugând ingrediente dulci, smântână lichidă sau puțin bicarbonat de sodiu. Pentru un plus de aromă, în ciorba de perișoare poți adăuga și un ardei iute tocat mărunt, chiar de la începutul gătirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel