Ciorbă des preparată în zona Ardealului. Chef Nicolai Tand are rețeta
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Chef Nicolai Tand a explicat cum se pregătește o rețetă de ciorbă de varză murată cu carne de porc.

O astfel de ciorbă este des preparată în zona Ardealului și este servită cu smântână. Chef Nicolai Tand a preparat-o mai simplă, fără smântână, dar cu două ouă amestecate pentru consistență.

Iată, în cele ce urmează, ingredientele și modul de preparare:

 

Ciorbă de varză murată cu carne de porc - ingrediente

1 varză murată, mică
500 gr carne de porc, macră
1 ceapă, mare
2 morcovi
3-4 cartofi de mărime medie
4 litri de apă
boabe de piper
2-3 foi de dafin
puțin cimbru uscat
2 ouă
50 gr orez

Ciorbă de varză murată cu carne de porc - mod de preparare

Carnea de porc se porționează în bucăți mai mici și se pune la fiert în 4 litri de apă. Se lasă să fiarbă până când se formează spumă deasupra, care se îndepărtează cu o sită sau o spumieră. Varza acră se desface în foi. Se clătesc bine foile cu apă călduță. Apoi se așază foile una peste alta, se rulează și se taie fideluță. Se adaugă în vasul de pe foc, după ce se limpezește supa și nu se mai formează spumă.

Morcovii se curăță, se toacă mărunt și se adaugă în vasul cu ingredientele de pe foc. Ulterior, se curăță ceapa și se toacă mărunt, se curăță cartofii și se toacă mărunt. Aceste două legume se adaugă în ciorba de varză puțin mai târziu, pentru că timpul lor de fierbere este mai scurt decât al celorlalte ingrediente.

Se lasă ciorba de varză murată cu carne de porc să fiarbă la foc încet, timp mai îndelungat și se asezonează pe parcurs cu boabe de piper, foi de dafin și cimbru uscat, mărunțit, notează a1.ro.

Ciorba de varză murată se poate servi cu smântână, cu ardei iute, sau simplă, doar cu 1-2 felii de pâine.

Spre final de fierbere, se adaugă orezul, iar înainte de stingerea focului se adaugă cele două ouă amestecate, pentru un plus de consistență. Tot spre final de fierbere se adaugă și un cățel de usturoi tocat mărunt, pentru un plus de aromă și gust picant. Rețeta a fost prezentată de chef Nicolai Tand la Antena 1, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Citește și: Singur vs. într-o relație. Dacă ai următoarea zodie, pregătește-te pentru mari schimbări în februarie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel