Data publicării:
Ciorbă de potroace. Rețeta tradițională a lui Radu Anton Roman
Ciorba de potroace este numai bună zilele acestea, după concediul de Sărbători care s-a lăsat cu tot felul chefuri și mâncăruri grele. Iată cum se prepară.
Ingrediente
500 grame de bucăţi de zburătoare de casă
400 grame de măruntaie
2 cepe
400 grame :morcov, păstârnac, ţelină
2 linguri de orez
20 boabe de piper
200 ml smântână
2 ouă
leuştean
un litru zeamă de varză murată ( potroaca)
4 l de apă
Cum se prepară
Se spală şi se lasă la uscat bucăţile de zburătoare şi măruntaiele lor (bucăţile de carne se taie, spunea maestrul Radu Anton Roman, cât înghite un om cuminte o dată), scrie bucataras.ro. Zarzavaturile se toacă cât mai mărunt. Într-o oală se pun 4 l de apă cu o linguriţă rasă de sare şi se adaugă carnea şi măruntaiele. Se lasă să clocotească bine şi se adună spuma. După ce am terminat această operaţiune, se adaugă zarzavaturile şi piperul.
După vreo oră de fiert molcom, se pune orezul bine spălat - 2 linguri este cantitatea perfectă chiar dacă nu pare mult. După ce a fiert orezul - 10-15 minute -, se adaugă zeama de varză murată (potroacă) care sărează, acreşte şi dă adevărata aromă. Se mai lasă la clocotit câteva minute.
Separat se bat gălbenuşurile cu smântâna şi cu ceva zeamă din oală. Se ia oala de pe foc şi se adaugă smântâna bătută. Se presară, după ce se mai răcoreşte, puţin leuşteanul tocat mărunt. Se lasă aromele să se povestească puţin şi se serveşte fierbinte, cu o pâine adevărată şi cu ardei iute pentru cei mai vrednici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News